Medicul de la Spitalul Militar acuzat de luare de mita avea "manual de spaga" si lista cu tarife

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 15:38
8193 citiri
Medicul de la Spitalul Militar acuzat de luare de mita avea "manual de spaga" si lista cu tarife
Foto: Arhiva Ziare.com

Un fisier numit "Manual de spaga" si unul cu tarife au fost gasite in calculatorul medicului ORL Adrian Gabriel Ilie de la Spitalul Militar din Bucuresti, care este acuzat de DNA de luare de mita.

Procurorii au descoperit in timpul perchezitiei informatice un fisier, in format pdf, cu denumirea "Manual de spaga", in care sunt prezentate cazuri documentate de jurnalisti referitoare la modalitatea, tarifele si circuitul mitei in sistemul public de sanatate din Romania.

De asemenea, procurorii au mai identificat un fisier cu denumirea "Tarife Chirurgie ORL Dr Adrian Ilie.xlsx" in care sunt detaliate tipul interventiei chirurgicale, felul anesteziei si tariful aferent fiecarei interventii chirurgicale.

"Comparand tarifele practicate de Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central 'Dr. Carol Davila' cu tarifele mentionate in fisierul 'Tarife Chirurgie ORL Dr Adrian Ilie.xlsx' se constata ca cele din urma sunt mult mai mari. (...)

De asemenea, se observa ca tarifele practicate de Spitalul Militar sunt mentionate in lei, in timp ce tarifele mentionate in fisierul identificat la perchezitia informatica sunt exprimate doar in euro. Avand in vedere ca inculpatul Ilie Adrian Gabriel nu a mai profesat la alte spitale, de stat sau private, singura justificare logica a existentei unui asemenea fisier in posesia sa este aceea ca tarifele mentionate sunt tarifele pe care le pretindea de la pacienti cu titlu de mita", spun procurorii.

Totodata, in rechizitoriu se arata ca medicul in cauza recurgea la masuri de protectie pentru a nu fi prins avand asupra lui sumele de bani pe care le primea de la pacienti.

Astfel, echipa care a mers in cabinetul medicului Ilie si l-a prins in flagrant nu a gasit 500 de euro pe care acesta ii primise de la un martor denuntator.

Intalnirea dintre medic si martorul denuntator in urma careia a fost constatat flagrantul a fost inregistrata audio-video, astfel ca exista imagini care atesta faptul ca medicul a primit 500 de euro.

Medicul a fost trimis in judecata pentru trei infractiuni de luare de mita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#manual spaga laptop medic, #medic ORL spaga, #medic ORL mita , #DNA