Medicul lui Omar Hayssam, implicat in eliberarea jurnalistilor romani rapiti in Irak, trimis in judecata

Joi, 21 Mai 2015, ora 13:40
3195 citiri
Medicul lui Omar Hayssam, implicat in eliberarea jurnalistilor romani rapiti in Irak, trimis in judecata

Medicul sirian Mohamad Yassin, implicat in 2005 in eliberarea jurnalistilor romani rapiti in Irak, a fost trimis in judecata de DNA.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Yassin Mohamad, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta, si Tahli Fadel, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de trafic de influenta, se arata intr-un comunicat remis de DNA.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in perioada octombrie 2014 - martie 2015, Yassin Mohamad, in mod direct si prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denuntatori suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalandu-se de influenta exercitata asupra organelor judiciare, in vederea desfiintarii, pe cale extraordinara, a unei hotarari de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare aplicate unui condamnat, si el denuntator in cauza, cu consecinta punerii in libertate a acestuia din urma.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunerea de a se mentine masurile preventive luate in cauza.

Basescu explica relatia cu medicul lui Omar Hayssam: Am avut nevoie de el (Video)

Medicul lui Omar Hayssam, arestat pentru 30 de zile - mita de milioane de euro

La 4 aprilie, medicul sirian Mohamad Yassin, implicat in 2005 in eliberarea jurnalistilor romani rapiti in Irak, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Yassin este acuzat de trafic de influenta, iar omul de afaceri Fadel Tahli este suspectat de complicitate la trafic de influenta in acest caz.

Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit despre faptul ca numele sau apare in dosarul in care medicul sirian Mohamad Yassin.

"Eu am avut nevoie de Yassin Mohamad la momentul rapirii jurnalistilor. Apoi, m-am mai intalnit cu el de 3 ori. Cand aveam nevoie de el, il laudam public, ca sa ne ajute. A fost o nevoie. A fost impresia ca poate sa apeleze la mine foarte usor.

A ramas impresia ca are acces la mine foarte usor, n-am nicio relatie cu el personala, dupa acel episod, nu ne vizitam, nu ne-am vazut. Nu m-as baga intr-o... Sunt destui laudarosi care spun 'sunt bun prieten cu presedintele'. O televiziune spunea ca l-am ajutat pe Omar Haiyssam sa scape de puscarie... Deci eu alerg dupa el sa il aducem in tara, si, vezi-Doamne, l-am ajutat eu sa scape de puscarie", a comentat Basescu, la B1 TV.

Mohamad Yassin ar fi spus, in 2014, ca are o relatie buna cu Traian Basescu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#DNA trimis judecata Yassin, #medic Omar Hayssam judecata , #DNA
Comentarii