Ministerul Justitiei cere Senatului sa incuviinteze arestarea lui Isaila

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 20:48
1422 citiri
Ministerul Justitiei cere Senatului sa incuviinteze arestarea lui Isaila
Foto: Lumea justitiei

Ministerul Justitiei a solicitat Senatului, joi, la cererea procurorului general, incuviintarea arestarii preventive a social-democratului Marius Isaila, urmarit penal pentru trafic de influenta si instigare la fals.

Cererea ministrului Justitiei Robert Cazanciuc a fost formulata dupa ce procurorul general Tiberiu Nitu i-a trasmis acestuia, tot joi, referatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in ceea ce il priveste pe senatorul PSD, arata Mediafax.

DNA cere arestarea senatorului PSD Marius Isaila

DNA a cerut, joi, demararea procedurilor pentru arestarea preventiva a lui Marius Isaila, acuzat ca a comis mai multe infractiuni de coruptie, printre care se numara faptul ca a cerut de la un denuntator 350.000 de euro pentru a opri controalele ANAF la societatile detinute.

Procurorii DNA sustin ca in perioada 2012 - 2014, cand Isaila a fost sef serviciu in Ministerul Finantelor si ulterior senator (din decembrie 2012), acesta "a obtinut importante sume de bani prin folosirea influentei pe care o avea sau pe care a lasat sa se inteleaga ca o are pe langa functionari publici, prin prisma relationarii profesionale in sistemul public de finante si ulterior ca om politic, pentru a-i determina sa nu isi indeplineasca in mod corect atributiile de serviciu".

Astfel, la inceputul anului 2012, Isaila a pretins suma de 200.000 euro de la un denuntator, pentru a realiza interventii pe langa functionarii ANAF ce efectuau un control la o societate comerciala administrata de denuntator, in vederea solutionarii favorabile sau blocarii controlului.

Dupa ce a primit banii, Isaila a pretins denuntatorului, prin acelasi intermediar, o noua suma de bani, respectiv 150.000 euro, pentru a influenta rezultatele unui nou control.

De asemenea, in luna august, el a cerut unei persoane, prin intermediul consilierului sau, 20.000 euro pentru a interveni pe langa diferiti functionari publici, in vederea sprijinirii acestuia sa promoveze concursul ce urma a avea loc in toamna aceluiasi an pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF.

Mai mult, la inceputul lunii martie 2014, senatorul PSD a pretins aceleiasi persoane, prin intermediul aceluiasi consilier, o alta suma de 20.000 euro pentru a realiza interventii pe langa diferiti functionari publici in vederea favorizarii la concursul ce urma sa aiba loc pentru ocuparea unor functii in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Dupa primirea banilor, el a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut pentru a se justifica banii primiti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marius Isaila arestare, #Minister Justitie Senat Marius Isaila, #procuror general Marius Isaila, #Marius Isaila coruptie , #DNA