Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mita de milioane de euro la Palatul Victoria: Seful SGG, din nou la DNA

Luni, 14 Iulie 2014, ora 09:24
3610 citiri
Mita de milioane de euro la Palatul Victoria: Seful SGG, din nou la DNA

Seful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, s-a prezentat luni la DNA in dosarul privind achizitiile IT din mai multe ministere.

Moraru a fost citat si saptamana trecuta, el declarand atunci, la intrarea in sediul DNA, ca a fost chemat pentru a fi audiat ca martor.

Conform unor surse judiciare, in acest dosar vor fi audieri toata saptamana.

Potrivit unui comunicat al DNA, acest dosar a fost deschis ca urmare a sesizarii Directiei Nationale Anticoruptie de catre Corpul de Control al premierului, din data de 21 mai 2013, cu privire la inchirierea si extinderea de licente educationale de catre Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale.

DNA: Coruptie in trei ministere si Secretariatul General al Guvernului

"Obiectul sesizarii l-a constituit inchirierea si extinderea de licente educationale de catre Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale care contrar dispozitiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009 au incheiat contrar HG nr. 460/2009 contracte de furnizare produse, existand indicii ca s-au efectuat plati privind o suma de aproximativ de 9 milioane euro, destinate unitatilor de invatamant", precizeaza sursa citata.

DNA: Mita de milioane de euro la MAI si Palatul Victoria, in timpul guvernarii Nastase

In cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem cu privire la savarsirea infractiunilor de trafic de influenta in legatura cu infractiuni de coruptie, luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu.

Cercetarile sunt efectuate sub aspectul inchirierii unui numar de 179.259 de licente pentru pachete de tip ProDesktop si 6.828 licente pentru sisteme de operare Windows Server, cu luarea in calcul a tuturor statiilor de lucru si a serverelor achizitionate in perioada 2001 - 2008 prin programele SEI 1 - SEI 5 si rural.

Mita de milioane de euro la MAI, sub lupa DNA: Ce spun Airbus (EASD) si Ioan Rus, ministru in perioada negocierilor

De asemenea, cercetarile vizeaza determinarea incheierii contractului de furnizare produse in baza caruia MCSI s-a obligat sa plateasca pretul aferent numarului total de licente, mai mare cu 72.990 fata de numarul de licente utilizabile in sistemul educational in raport cu numarul de computere compatibile cu noile produse software, existand indicii privind crearea unei obligatii de plata a unui pret cu aproximativ 5,4 milioane euro mai mare decat pretul pentru inchirierea licentelor efectiv utilizabile (contractul in valoare de 105 milioane USD a fost derulat in perioada 2004-2009).

DNA face cercetari si privind mari sume de bani primite ca mita de oficiali romani in schimbul acordarii companiei EADS Deutschland GmbH Germania, in anul 2004, a contractului privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF), in valoare de 534 milioane euro, extins in anul 2009 cu 200 milioane euro.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Muraru SGG ancheta DNA , #DNA
Comentarii
Poza curechila
curechila
rank 5
"Conform unor surse judiciare, in acest dosar vor fi audieri toata