Mita la APIA: Consilier judetean, retinut - cum a obtinut ilegal peste un milion de lei

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 19:30
2672 citiri
Mita la APIA: Consilier judetean, retinut - cum a obtinut ilegal peste un milion de lei

Un consilier judetean din Suceava a fost retinut de procurorii DNA, fiind suspectat de gestionare frauduloasa a fondurilor europene si inselaciune, in dosarul subventiilor agricole de la APIA.

DNA a anuntat, joi, prin intermediul unui comunicat de presa, ca a fost dispusa punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Ioan Piticari, reprezentant al Asociatiei Producatorilor si Crescatorilor de Taurine Piatra Soimului si consilier judetean Suceava.

Acesta este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata, precum si de inselaciune, in forma continuata.

Potrivit DNA, "reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Crescatorilor de Taurine Piatra Soimului si Ioan Piticari au solicitat si obtinut pe nedrept fonduri europene si de la bugetul de stat pentru campaniile agricole 2010 -2013, pentru care au intocmit, semnat si depus la APIA. Centrul Judetean Suceava documente cu date nereale, beneficiind de sustinerea unor functionari ai institutiei mentionate, care au acordat aceste subventii cu incalcarea legii", cuantumul sumelor platite ilegal fiind in acest caz de 1.126.227 de lei.

Perchezitii la APIA: Directorul, ridicat de DNA. Preoti, politisti, medici si un fost primar, implicati in frauda (Video)

Procurorii au facut mai multe perchezitii, miercuri dimineata, la sediul central din Bucuresti al APIA, precum si la cel din Suceava si o serie de adrese din Dambovita. Directorul general al APIA a fost ridicat in acest caz, miercuri dimineata, fiind audiat la sediul DNA.

Ancheta procurorilor anticoruptie vizeaza 240 de dosare de acordare de sprijin financiar unor firme asa-zise agricole si zootehnice, dar care nu desfasurau astfel de activitati.

Mita la APIA Sef din Politia Suceava, urmarit penal - abuz in serviciu la cererea unui preot

Se pare ca mai multi directori ai institutiei au acordat fonduri ilegale unor firme care nu se ocupau, de fapt, cu agricultura. Printre acestea se numara si o serie de parohii si manastiri din judetul Suceava. Acestea au primit subventii ilegale, in conditiile in care nu desfasurau activitati agricole sau zootehnice.

DNA a afirmat ca aproximativ 20 de persoane sunt suspectate de coruptie, printre care directorul general al APIA, un fost primar din Campulung Moldovenesc si doi medici veterinari din Suceava. Acestia au infiintat exploatatii fictive in vederea obtinerii pe nedrept a unor prime care se acorda producatorilor agricoli.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#consilier judetean retinut APIA, #DNA frauda APIA , #DNA