Narcisa Iorga se apara in dosarul Giga TV: Intentia mea permanenta a fost respectarea legii

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 14:35
2542 citiri
Narcisa Iorga se apara in dosarul Giga TV: Intentia mea permanenta a fost respectarea legii
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul membru al CNA Narcisa Iorga, care a fost trimisa in judecata in dosarul privind retragerea licentei televiziunii Giga TV, spune ca nicio clipa nu a avut intentia sa instige la "schimbarea unei decizii legale intr-una ilegala", precizand ca judecatorii vor stabili cine a avut dreptate.

Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Narcisa Iorga, fost membru al CNA, fostul primar al municipiului Piatra-Neamt Gheorghe Stefan si fostul deputat Viorel Hrebenciuc au fost trimisi in judecata in dosarul privind retragerea licentei Giga TV, potrivit unui comunicat remis vineri de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Dosarul Giga TV: Sefa CNA, Narcisa Iorga, Hrebenciuc si "Pinalti", trimisi in judecata

Intr-un punct de vedere publicat vineri pe contul sau de Facebook, Narcisa Iorga spune ca DNA a finalizat cercetarea in dosarul CNA si l-a trimis la Tribunalul Bucuresti.

"Acuzatia care mi se aduce este instigarea la folosirea influentei politice si nu la trafic de influenta, cum se face confuzia neintentionata. Traficul de influenta presupune pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase. Folosirea influentei este o fapta prevazuta de legea nr 78/2000", spune Narcisa Iorga.

Ea precizeaza ca, in acest caz, intentia sa permanenta a fost respectarea legii.

"Nicio clipa nu am avut intentia sa instig la schimbarea unei decizii legale intr-una ilegala. Am convingerea si astazi ca ridicarea licentei postului Giga TV s-a facut fortand prevederile legii audiovizualului, invocandu-se ca postul si-a intrerupt emisia timp de 96 de ore. Or, postul a emis continuu, dar fara sa respecte grila de programe, ceea ce nu putea duce la retragerea licentei, ci la aplicarea altor sanctiuni prevazute de lege", precizeaza Narcisa Iorga.

Potrivit unui comunicat remis vineri de catre DNA, Narcisa Iorga, membru al CNA la data faptei, a fost trimisa in judecata pentru "instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid".

Laura Georgescu, presedintele CNA, a fost trimisa in judecata pentru "abuz in serviciu (2 infractiuni, din care una in forma continuata - 25 acte materiale) " si "instigarea la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (25 acte materiale) ".

Pe de alta parte, Viorel Hrebenciuc, la data faptei deputat, membru in Comitetul Executiv National al PSD, a fost trimis in judecata pentru folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Gheorghe Stefan, la data faptei primar al municipiului Piatra-Neamt, persoana ce controleaza televiziunea Giga TV, pentru instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Narcisa Iorga Giga TV, #Narcisa Iorga DNA , #DNA