Om de afaceri din Prahova, arestat intr-un dosar de fraudare de fonduri europene

Miercuri, 14 Octombrie 2015, ora 21:22
3828 citiri
Om de afaceri din Prahova, arestat intr-un dosar de fraudare de fonduri europene
Foto: Ziare.com

Omul de afaceri Mihai Matei, administrator al firmei Matero Ama, a fost arestat preventiv, miercuri, in dosarul de fraudare de fonduri europene in care este urmarita penal sub control judiciar si sotia sa, Aurelia Liliana Matei.

Tribunalul Prahova a admis propunerea procurorilor DNA Ploiesti si a dispus emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele omului de afaceri, decizia nefiind definitiva.

Mihai Matei a fost retinut, marti seara, de procurorii anticoruptie, surse judiciare precizand ca el si sotia sa, ambii adusi in fata anchetatorilor in urma unor perchezitii, au invocat dreptul la tacere, astfel ca nu au dat declaratii.

Om de afaceri, retinut intr-un dosar de fraudare de fonduri europene

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, Mihai Matei este urmarit penal pentru constituire a unui grup infractional organizat, dar si instigare la prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, instigare la fals in declaratii, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, toate in forma continuata.

De asemenea, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale sub control judiciar fata de sotia omului de afaceri, Aurelia Liliana Matei, pentru prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata, constituire a unui grup infractional organizat si spalare de bani, in forma continuata.

In acelasi dosar, sunt cercetati Catalin Vladila si Anghel Avram, administratori ai SC Maktub SRL, respectiv SC Leasimat SRL, si Ovidiu Secu, administrator al unei societati comerciale, pentru complicitate la infractiunile de prezentare de documente false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene, fals in declaratii, constituire a unui grup infractional organizat si spalare de bani, in forma continuata.

Societatile SC Maktub SRL, SC Matero Ama SRL si SC Leasimat SRL sunt urmarite penal pentru complicitate la savarsirea infractiunilor de prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, si spalare de bani, ambele in forma continuata.

Prejudiciul in acest dosar este de peste doua milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihai Matei arestat, #om afaceri arestat dosar fonduri europene, #DNA dosar fonduri europene , #DNA