Omul de afaceri Horia Simu, retinut de DNA: S-au ridicat 150 de tablouri de la el de acasa (Video)

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 06:32
4679 citiri
Omul de afaceri Horia Simu, retinut de DNA: S-au ridicat 150 de tablouri de la el de acasa (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Omul de afaceri Horia Simu a fost retinut de procurorii anticoruptie intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a unui imobil din Bucuresti, prin care s-a produs un prejudiciu de peste 55 de milioane de euro.

Simu a fost adus, joi noapte, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru audieri, dupa incheierea perchezitiilor din cursul zilei la locuinta sa.

Dupa mai putin de o ora, el a fost retinut de procurori, au declarat surse judiciare.

Omul de afaceri Horia Simu, adus in miez de noapte la DNA

Simu urmeaza a fi prezentat vineri cu propunere de arestare preventiva unui judecator de drepturi si libertati.

Procurorii DNA au perchezitionat, joi, timp de peste 12 ore locuinta omului de afaceri, unde au gasit aproximativ 150 de tablouri, unele semnate de Corneliu Baba, Corneliu Patrascu si Samuel Mutzner, precum si ceasuri de lux si bijuterii, sustin surse judiciare.

Toate tablourile si bunurile gasite la perchezitii au fost ridicate. Tablourile vor fi predate unor institutii specializate, pentru expertizare si depozitare.

Perchezitii la omul de afaceri Horia Simu - prejudiciu de 55 milioane de euro

Horia Simu este suspectat de complicitate la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, potrivit surselor citate.

In perioada 2006 - 15 ianuarie 2008, el ar fi sprijinit si inlesnit nerespectarea prevederilor legale de catre presedintele, vicepresedintele si membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, prin depunerea la un dosar de despagubire a unui imobil si, anterior, la emiterea dispozitiei primarului general al Capitalei din 9 iulie 2007, respectiv a avizului de legalitate a Prefecturii Bucuresti din 7 septembrie 2007, a mai multor inscrisuri, printre care o adeverinta medicala si o expertiza extra-judiciara din 2006 intocmita de expertul Zizi Dumitrescu, prin care s-a prezentat fals o stare de sanatate precara si o identificare gresita a terenului, pentru a acredita ideea de imposibilitate de restituire in natura si de urgenta in solutionarea dosarului.

Astfel, cu acceptul dat supraevaluarii facute de evaluatorul Alexandru Florin Hanu si cu aprobarea de catre Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor a raportului de evaluare, intocmit in conditii nelegale, s-ar fi produs bugetului de stat un prejudiciu de 55.144.265 de euro, respectiv peste 200.600.000 de lei, suma primita de Horia Simu in mod necuvenit.

Simu apare pe locul al doilea in topul dosarelor de despagubiri ale Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), institutie aflata in subordinea primului ministru, cu despagubiri obtinute de 466,7 milioane de lei.

Omul de afaceri se numara printre cei mai mari cumparatori de drepturi litigioase pe Legea 10/2001, potrivit unui raport al Curtii de Conturi realizat la ANRP pentru perioada 2007-2011 si finalizat in 2013, el achitand aproximativ 1,5 milioane de dolari pentru drepturile litigioase.

Raportul arata ca Simu Schiopu a inregistrat un castig din cumpararea drepturilor de creanta de circa 189 milioane de dolari, calculat la cursul dolarului din 5 martie 2008, de 2,45 lei/dolar.

In urma verificarilor efectuate de echipa de control a Curtii de Conturi, in dosarele in care au fost cesionate drepturile de creanta s-a sesizat faptul ca cele mai multe drepturi au fost transmise la preturi derizorii in comparatie cu valoarea care reiese din evaluarea proprietatilor imobiliare revendicate.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Horia Simu retinut DNA, #Horia Simu retinut retrocedari terenuri Bucuresti , #DNA
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
asta e un Vlasov 2...Hora Simu e alt securist escroc interlop.