Opinii: Va iesi Dan Diaconescu basma curata?

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 09:24
3774 citiri
Opinii: Va iesi Dan Diaconescu basma curata?
Foto: 6 am

Nu pare deloc paranormal faptul ca, asa cum domnul Gigi Becali sau domnul Dinu Patriciu au defilat in fata camerelor de luat vederi cu catusele la maini si s-au lasat cazati la acelasi hotel de patru stele, unde isi petrecusera vacantele de neuitat si domnii Camataru, Spoitoru sau Boierica, iata, apare, ca din senin, tot in duba politiei, si domnul Dan Diaconescu.

Diaconescu a fost urmarit indelung, ochit demult, dar inhatat exact la momentul oportun, cand telespectatorii fac ochii cat cepele, ca sa afle cum e cu taierea pensiilor, salariilor, protectiei sociale si, daca nu cumva se taie ceva si din ajutorul de inmormantare.

Cum bine remarca un cunoscut ganditor, pe care unii l-au uitat, in timp ce altii nici n-au auzit de el, coincidentele sunt totdeauna intamplatoare, dar niciodata inexplicabile.

Altfel, e greu de inteles de ce s-a nimerit sa cada in plasa domnul Dan Diaconescu, cam ca acarul Paun, chiar in zilele cand li se zbarlea parul celor din CSAT, speriati de pericolul cu care presa sta pregatita dupa colt, anume ca sa atace siguranta nationala, la baioneta.

Nesansa dlui Dan Diaconescu este epuizarea cazului Elodia, cea de pe urma careia s-a chivernisit regeste, printr-o televiziune cam fara mult profit in acte, dar cu destul castig in teschereaua patronului, dichisit cu vile, apartamente, masini si tot ce-ti mai trece prin minte, inclusiv ce nu-ti trece.

Intuitia sugereaza ca, lipsindu-i din repertoriu nevinovata Elodia, OTV s-a legat la cap cu unii, si-a batut cuie in talpi cu altii si de la o vreme, s-a cam jucat de-a sula-n coaste cu cine nu trebuie, ca sa se dea mare.

Nici n-a bagat de seama ca justitia, care atunci cand vaneaza rechini nu-i prinde, iar atunci cand ocheste balene nu le nimereste, se multumeste sa deranjeze duba si catusele din dotare numai pentru ceva caracuda si sardele, punandu-l pe domnul Dan Diaconescu in situatia incomoda de a-si apara prezumtia de nevinovatie la zdup, expus in vitrina, ca exemplu negativ pentru oricine foloseste deontologia ca pretext, pentru a tinti cu kalasnikovul direct in siguranta nationala.

Asa stand lucrurile, nici nu se pune problema daca invinuitul trebuie sa dea socoteala sau nu. Singura problema e cum sa iasa basma curata pe usa de serviciu, dupa ce lumea l-a vazut intrat pe usa principala, cu cioara vopsita.

E posibil ca primul gand sa-l fi dus pe domnul Dan Diaconescu la vremea de balada, cand acuzatia de mita disparea automat din lipsa de probe, daca stiai exact unde si cand sa strecori in acest scop, spaga.

Dar cararea este atat de batatorita incat, tot automat, a aparut al doilea gand, legat de vremea cand ingineria arestarilor se facea cu telefonul, iar tehnologia neurmaririi penale era mai mult chestie de familie, decat de justitie.

Observand, totusi, ca vremurile se mai schimba, era normal sa-i fi incoltit in minte si al treilea gand, respectiv imbatabila metoda Haysam, conform careia, oricat de sanatos ai fi, daca ai insfacat o reteta medicala de muribund, e ca si cum ai trecut granita, ai disparut in neant si n-ai alta grija decat sa obtii reintregirera familiei, spre a umple neantul cu sotia si copiii aferenti.

Fireste ca, in noptile de nesomn, domnul Dan Diaconescu nu neglijeaza nici al patrulea, al cincilea si al saselea gand, cu trimitere la prabusirea Bancorex, dezastrul Banca Religiilor si chiar devastatorul cutremur FMI, dupa care, vorba lui Lapusneanu, pe multi i-ar fi popit justitia, daca n-aveau sansa sa se prezinte la frontiera cu exact cinci minute inaintea ordinului ce le interzicea categoric sa ajunga pana la punctul, prin care tocmai au trecut.

Solutia pare ispititoare. Domnul Dan Diaconescu ar putea reporni afacerea de la zero in orice parte a globului, de exemplu chiar prin Bahamas, unde bastinasii n-au vazut inca OTV, unde cazul raposatei Elodia le este necunoscut, unde hotul neprins e negustor cinstit, iar faptul ca intre Bucuresti si Bahamas nu exista conventie de extradare, ii va da tot dreptul sa faca semne, de acolo, cu tifla, spre patria-muma.

Numai ca, odata intrat la apa, e greu sa ajungi de la zdup la Otopeni, cu destinatia Bahamas fara sa observe bodyguardul de la intrare ca esti ud leoarca.

Ca urmare, invinuitul n-are alta varianta onorabila in afara de ingineria domnului Gigi Becali, cel intrat la apa din greseala, ca un Haplea, dar iesit de acolo, glorios ca un conte de Monte Cristo, facandu-ne sa intelegem ca, oricata apa ai inghitit, imunitatea te scoate la suprafata mult mai sigur decat principiul arhicunoscut al lui Arhimede.

Singura problema ramasa inca in ceata este cum sa pui mana pe respectiva imunitate, la care unii sunt abonati cu o regularitate de ceasornic, altii cotizeaza discret, pe care doamna Trandafir a apucat-o cu o mana si a trantit-o cu cealalta si cu care n-ar fi exclus ca domnul Dan Diaconescu sa pice in picioare, poate nu chiar ca un conte de Monte Cristo autentic, dar sigur cel putin ca un Hopa-Mitica, curat romanesc.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Diaconescu inchisoare, #Dan Diaconescu arestat, #Dan Diaconescu DNA, #santaj Dan Diaconescu , #DNA
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza Bobby_Fischer
Bobby_Fischer
rank 2
Locul infractorilor e la puscarie !