Politist retinut de DNA: A luat spaga peste 300.000 de euro

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 14:33
4176 citiri
Politist retinut de DNA: A luat spaga peste 300.000 de euro
Foto: Arhiva

Un subofiter de politie din Prahova a fost retinut, marti, de DNA pentru ca a incasat peste 300.000 de euro in schimbul promisiunii ca va influenta cursul unor procese penale.

Subofiterul Constantin Cojanu a fost retinut pentru doua infractiuni de trafic de influenta continuata. In acelasi caz au mai fost retinute inca patru persoane.

Cojanu a incasat 255.000 de euro de la omul de afaceri George Guliu caruia i-a promis ca il va ajuta sa scape din arestul preventiv. Conform unui comunicat al DNA, Cojanu a "lasat sa se creada ca are influenta asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Valenii de Munte, detasat laConsiliul Superior al Magistraturii, care la randul sau, i-ar fi putut determina pe judecatorii din cadrul Curtii de Apel Bucuresti ori pe cei din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, investiti cu solutionarea dosarelor penale in care este implicat Guliu George, sa pronunte o solutie favorabila acestuia, in sensul punerii in libertate din starea de arest preventiv".

De asemenea, in ianuarie 2013, Cojanu a mai incasat inca 60.000 de euro dupa ce a promis ca va influenta eliberarea din arest a unui primar din judetul Constanta.

"In luna ianuarie 2013, inculpatul Cojanu Constantin a pretins de la inculpatul Dimu Polifroni, prin intermediar, suma de 60.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra aceluiasi procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Valenii de Munte, detasat la Consiliul Superior al Magistraturii, care la randul sau i-ar fi putut determina pe judecatorii din cadrul Tribunalului Constanta ori pe cei din cadrul Curtii de Apel Constanta, investiti cu solutionarea dosarului penal in care este judecat un primar din judetul Constanta, sa pronunte o solutie favorabila acestuia, in sensul punerii in libertate din starea de arest preventiv.

In caz de nereusita, Dimu Polifroni i-a solicitat lui Cojanu Constantin ca prin intermediul magistratului asupra caruia lasase se creada ca are influenta sa obtina stramutarea dosarului penal in care este judecat primarul respectiv", se mai arata in comunicatul DNA.

Procurorii DNA vor solicita ca atat politistul cat si intermediarii care i-au dat banii sa fie arestati preventiv pentru 29 de zile.

O.A.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#politist arestat Prahova, #politist DNA spaga , #DNA