Presedintele CJ Iasi, liderul filialei PSD, e urmarit penal pentru trei fapte de abuz in serviciu

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 18:53
3651 citiri
Presedintele CJ Iasi, liderul filialei PSD, e urmarit penal pentru trei fapte de abuz in serviciu
Foto: Facebook / PSD Iasi

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, Maricel Popa, lider al PSD Iasi, este urmarit penal pentru trei infractiuni de abuz in serviciu.

Seful CJ Iasi este acuzat ca a sistat abuziv mai multe contracte pentru intretinerea drumurilor judetene si a exclus o societate din cadrul asocierilor de firme care castigasera contractele pentru drumuri, inlocuind-o cu una "agreata".

Alaturi de Popa mai sunt urmariti penal fostul sef al Directiei Judetene de Drumuri Iasi, Daniel Achitei, si reprezentantul unei firme, Ion Echimov, administrator al S.C. Eky Sam S.R.L., care este urmarit penal pentru complicitate la abuz in serviciu.

De asemenea, in acest dosar este urmarita penal si S.C. EKY SAM S.R.L., tot pentru complicitate la abuz in serviciu.

Maricel Popa a fost ales in functia de presedinte al Consiliului Judetean Iasi in anul 2016, candidand pe listele PSD. El se afla la primul mandat.

Totodata, Popa este presedintele filialei judetene a PSD Iasi. Pana in momentul in care a preluat sefia CJ Iasi, Maricel Popa a administrat mai multe firme, inclusiv o societate care s-a ocupat cu modernizarea de drumuri.

Ce acuzatii ii aduc procurorii

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2016-2017 Maricel Popa, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Iasi, beneficiind de ajutorul lui Achitei, a sistat in mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect intretinerea drumurilor judetene. In contextul unui scandal mediatic creat in legatura cu lucrarile de intretinere la drumul judetean 248 A (Iasi -Voinesti - Tibanesti), Maricel Popa a stopat lucrarile pe motiv ca ar exista nereguli, fara ca aceasta hotarare sa aiba la baza vreo expertiza tehnica.

In plus, presedintele Consiliului Judetean Iasi a determinat excluderea unei societati din cadrul asocierilor de firme care castigasera doua din contractele amintite si inlocuirea acesteia cu una "agreata".

Intr-unul dintre cazuri, Maricel Popa a produs firmei un prejudiciu de 717.898 de lei.

In celalalt caz, activitatea de deszapezire a drumurilor judetene pentru perioada 1 ianuarie - 15 martie 2017 i-a fost retrasa aceleiasi firme si preluata in mare parte de catre SC Eky Sam SRL, careia i-a fost creat un folos patrimonial necuvenit de 1.127.563 de lei, mai spun procurorii DNA.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#presedinte CJ Iasi urmarit penal, #Maricel Popa PSD Iasi DNA , #DNA