Prim-procurorul din Macin care a luat mita un vitel, trimis in judecata

Miercuri, 17 Iunie 2015, ora 20:08
3548 citiri
Prim-procurorul din Macin care a luat mita un vitel, trimis in judecata
Foto: Arhiva Ziare.com

Constantin Balaban, fost prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Macin, a fost trimis in judecata pentru o serie de infractiuni printre care luare de mita si fals in declaratii, in forma continuata.

Alaturi de Balaban, aflat in arest preventiv, au mai fost trimisi in judecata in stare de libertate si alti inculpati, acuzati de dare de mita sau complicitate la dare de mita, conform unui comunicat remis presei, miercuri, de DNA.

Constantin Balaban este acuzat ca, in cursul lunii februarie 2015, "a pretins si primit de la inculpatii Amet Viorel si Aslan Regep-Uta, prin intermediul inculpatului Juganaru Valentin, cu titlu de mita, un vitel care avea o greutate de 70 kg dupa sacrificare, in valoare de 900 lei, in schimbul solutionarii favorabile a unui dosar penal in care primii doi erau cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala".

"Remiterea mitei a avut loc dupa ce, in data de 03 februarie 2015, Balaban Constantin, din proprie initiativa, a intocmit doua acorduri de recunoastere a vinovatiei cu inculpatii Amet Viorel si Aslan Regep-Uta, carora le-a aplicat doua pedepse de 7 luni inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii acestora", se mai arata in comunicatul DNA.

Aberatia zilei: Vitelul care i-a venit de hac unui prim-procuror

De asemenea, "in intervalul iunie-iulie 2014, inculpatul Balaban Constantin a pretins si primit de la inculpatul Cireasa Marian, prin intermediar, suma de 600 de euro, dupa ce persoana respectiva fusese depistata, in seara zilei de 10 mai 2014, conducand un autoturism pe raza municipiului Macin, sub influenta bauturilor alcoolice si avand permisul de conducere anulat".

"In schimbul acestei sume, prim procurorul Balaban Constantin, care avea in supraveghere dosarul penal, s-a angajat sa il solutioneze favorabil, in conditiile in care se dispusese inceperea urmaririi penale", sustin procurorii.

Constantin Balaban mai este acuzat ca in perioada august-septembrie 2014 a primit mita chiar in incinta Parchetului, pentru intocmirea unei solutii favorabile intr-un alt dosar penal.

In plus, "in intervalul 23 iulie 2007- 4 martie 2015, inculpatul Balaban Constantin a administrat, in fapt, o societate comerciala ce avea ca asociat unic si administrator pe sotia sa, sens in care s-a implicat direct in gestionarea relatiilor comerciale cu alte firme", lucru interzis de lege. In legatura cu aceasta ultima infractiune, Constantin Balaban este acuzat ca si-a falsificat declaratiile de avere pentru anii 2008-2014.

Procurorii au pus sechestru asigurator asupra unei cote parti dintr-un imobil detinut de Constantin Balaban.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanta.

In data de 27 aprilie, Constantin Balaban a fost suspendat din functie de CSM, dupa ce instanta a decis arestarea sa preventiva.

Perchezitii DNA la Parchetul Judecatoriei Macin. Vizati: prim-procurorul si o grefiera

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#procuror Macin trimis judecata , #DNA
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Poza ahmedinejad
ahmedinejad
rank 5
Prim-procurorul din Macin care a luat mita un vitel :)):))