Primarul Timisoarei, audiat la DNA

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 19:37
3636 citiri
Primarul Timisoarei, audiat la DNA
Foto: Ziare.com

Primarul Nicolae Robu este audiat, luni, la DNA Timisoara in dosarul finantarii echipei de fotbal Poli din perioada in care clubul era condus de Marian Iancu.

"A intrat la audieri la ora 15.00 si este audiat in dosarul finantarii de la Poli", au declarat surse judiciare, citate de Agerpres.

In acelasi dosar au mai fost audiati de DNA Timisoara, in toamna, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, actualul secretar al Primariei Timisoara, Ioan Cojocari, care a avut aceeasi functie si in perioada administratiei Ciuhandu, si alti angajati ai administratiei locale si judetene.

Nicolae Robu a declarat, la iesirea de la audieri, dupa mai mult de o ora, ca municipalitatea se va constitui parte civila pentru recuperarea prejudiciului in cazul finantarii Clubului Poli Timisoara in timpul administratiei fostului primar Gheorghe Ciuhandu.

Fostul primar al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu, pus sub acuzare de DNA - UPDATE

"A trebuit sa aduc raspunsurile si am dat si o declaratie privind cazul Primaria Timisoara - Politehnica, in perioada Ciuhandu - Iancu. Raspunsul meu personal, asa cum am anuntat si in sedinta de Consiliu Local, a fost ca ne constituim in parte civila cu suma care este in momentul de fata, in documente (...), cea de 31 de milioane de lei.

Am explicat si atunci (in sedinta de Consiliu Local - n.red.) ca atata vreme cat orice decizie privind veniturile si cheltuielile este luata de Consiliul Local, iar primarul doar pune in executie deciziile Consiliului Local, mi s-a parut si mi se pare si acum firesc sa isi exprime punctul de vedere si Consiliul Local.

Nu si l-a exprimat, nicio problema. Eu, oricum, prin lege, sunt reprezentantul municipiului Timisoara si atunci am formulat punctul meu de vedere fara sa invoc si pozitia Consiliului, neavand-o", a declarat Robu la iesirea din sediul DNA Timisoara.

Primarul Timisoarei, audiat la Politie (Video)

Procurorii DNA au retinut ca acordarea unor sume de bani "in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 lei, catre S.C. Politehnica Timisoara S.A. (...) nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul clubului de fotbal, finantarea fiind ilegala".

Un raport al Curtii de Conturi a aratat ca finantarile pentru clubul timisorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judetean si din partea Primariei Timisoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.

Totodata, DNA Timisoara i-a pus sub acuzare in acest an pentru abuz in serviciu si pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, si pe secretarul administratiei judetene din perioada respectiva, Petrisor Nadastean, tot pentru finantarea Poli Timisoara, prejudiciul creat in acest dosar ridicandu-se la 9,5 milioane de lei. Procurorii DNA Timisoara au dispus, in iulie, si instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pana la concurenta sumei de 9.950.000 lei asupra unor bunuri ale lui Gheorghe Chivorchian, secretar general al Federatiei Romane de Fotbal (FRF).

Potrivit DNA, in cursul anului 2008, "angajati din cadrul Consiliului Judetean Timis, cu stiinta, au intreprins demersurile necesare, pentru alocarea unor sume de bani in vederea sustinerii echipei de fotbal ce apartinea S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Nicolae Robu audiat DNA, #primar Timisoara audiat DNA , #DNA