Procuror DIICOT retinut de DNA ca a primit mita un miel de Paste

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 15:37
4860 citiri
Procuror DIICOT retinut de DNA ca a primit mita un miel de Paste

Procurorii DNA au retinut pentru 24 de ore un coleg de la DIICOT, suspectat ca a primit mita, printre altele, un miel de Paste.

Este vorba despre Victor Grigoras, procuror din cadrul DIICOT Tulcea, acuzat ca ar fi luat mita de la cetateanul sirian Omar Harba, retinut si el pentru 24 de ore, potrivit unui comunicat al DNA.

Din ordonanta de retinere intocmita de DNA reiese ca, in luna ianuarie a acestui an, Victor Grigoras, in calitate de procuror DIICOT Tulcea, la cererae unui apropiat, a facut demersuri pentru a prelua de la o alta unitate un dosar penal de interes pentru persoana respectiva.

Pe 18 aprilie 2014, pentru "ajutorul" acordat, procurorul DIICOT a primit suma de 600 de lei si un miel, pe care i l-a daruit unei persoane din anturajul sau. Ulterior, pe 28 aprilie, Victor Grigoras a pretins o alta suma, pentru un politist din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Tulcea.

Procurorul care a pierdut banii pentru flagrant la poker a fost retinut. Fura si bani de la perchezitii

"La fiecare dintre intalnirile avute cu acea persoana, inculpatul Grigoras Victor ii aducea la cunostinta ce acte a indeplinit in dosarul in care aceasta era parte si ce acte intentioneaza sa indeplineasca, in interesul acestuia, ulterior pretinzand, respectiv primind, sumele de bani si bunurile materiale mentionate.

La data de 28 aprilie 2014, inculpatul Grigoras Victor, in exercitiul atributiilor de serviciu, a acceptat pentru sine promisiunea inculpatului Omar Harba, administrator al unor societati comerciale si suspect in aceeasi cauza penala pe care o instrumenta, de a-i remite suma de 5.000 lei, pentru a face un act contrar indatoririlor sale de serviciu", se precizeaza in comunicatul DNA.

Ajutorul a constat in faptul ca Victor Grigoras a intervenit pe langa conducerea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila si Ialomita, "in scopul inlesnirii solutionarii favorabile, de catre aceste institutii, a solicitarilor de export formulate de firmele respective".

Lui Victor Grigoras si Omar Harba li s-a adus la cunostinta ca sunt urmariti penal, urmand a fi prezentati la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Grigoras este acuzat de doua infractiuni de luare de mita, din care una in forma continuata, iar Omar Harba de dare de mita.

D.T.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#procuror DIICOT miel Paste, #procuror DIICOT miel retinut, #procuror DIICOT spaga miel , #DNA
Comentarii