Procurorii au pus sechestru pe bunurile patronului firmei care a sapat groapa in care a cazut Bogdan Gigina

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 16:37
3170 citiri
Procurorii au pus sechestru pe bunurile patronului firmei care a sapat groapa in care a cazut Bogdan Gigina
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii anticoruptie au pus sechestru pe bunurile lui Petre Mazilu, patronul firmei care a sapat groapa in care a cazut politistul Bogdan Gigina, acesta fiind cercetat in dosar alaturi de fostul ministru Gabriel Oprea.

"Am relatat tot ce s-a intamplat. S-a pus sechestru pe proprietatile pe care le am, pe toate. Ma acuza doar ca semnalele nu au fost reflectorizante, dar nu se impun semne reflectorizante in toate cazurile. Nu e niciun prejudiciu, probabil sunt pretentiile familiei de niste bani. Am inteles ca au cerut trei milioane.

O vad nedreapta (masura - n.red.) dar ce poti sa faci? Trebuie sa respecti regulile jocului, legea din tara asta. Conturile nu le-au blocat, ar insemna sa distruga tot. Nu e intentia de a distruge, e o masura de a nu putea vinde", a declarat Petre Mazilu dupa ce a fost informat de procurori ca are sechestru pe bunuri.

Cand a ajuns la audieri, Petre Mazilu le-a spus jurnalistilor ca nu are ce sa isi reproseze in legatura cu modul in care a fost semnalizata groapa.

"Semnalizarile au fost corecte. Se stia de groapa. S-a lucrat trei zile inainte, cu o ora inainte a trecut o delegatie, chiar a presedintelui, deci nu se poate spune ca nu au fost semnalizate corect. Erau doua lampi, 'licurici' cum le spunem noi, care functionau. Una functiona si dupa accident, cea care nu a fost distrusa", a spus Mazilu.

Intrebat a cui este resposabilitatea pentru ceea ce s-a intamplat, Mazilu a spus: "N-as putea sa ma pronunt eu. Probabil ca o mare vina o are si tanarul si e pacat ca a murit asa tanar. Din neatentia dansului, probabil. Din cate am inteles, i s-a spus sa se retraga din dispozitiv din cauza conditiilor meteo. Nu sunt sigur, s-a zvonit. Nu eram in tara cand s-a intamplat. Plecam, ma pregateam de plecare. Eu zic ca da, s-a respectat intru totul legea. Cateodata in viata esti vinovat numai ca existi. Din toate punctele de vedere, eu zic ca a fost semnalizata corect si a ramas semnalizata corect inca doua zile, cat au mai durat lucrarile".

Mazilu a mai declarat ca a fost chemat la DNA in calitate de suspect.

"Ca suspect. Acuzatia este ca semnele nu au fost reflectorizante, din cate mi s-a spus si ca nu am respectat cei 240 de metri de presemnalizare. Nu se puteau respecta. Intr-un oras sa blochezi 240 de metri de strada... (...) El (politistul Bogdan Gigina - n.red.) stia de ea (groapa -n.r.). Cand a ajuns acolo, in intersectie, din informatii, erau doi politisti care restrictionau circulatia in momentul trecerii coloanei", a completat patronul firmei.

La sediul DNA s-au prezentat, miercuri, si Gabriel Oprea si cei doi copii ai acestuia.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca Gabriel Oprea a fost chemat, miercuri, la sediul DNA pentru a i se aduce la cunostinta sechestrul impus pe avere in dosarul mortii politistului Gigina, din acelasi motiv fiind chemat si fiul sau dupa ce fostul ministru ar fi trecut o parte din bunuri pe numele acestuia.

Pe 14 octombrie, presedintele Klaus Iohannis a avizat inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

In prima faza, cererea a fost trimisa Senatului Romaniei insa plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul Romaniei, astfel ca procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresata lui Klaus Iohannis, potrivi legii raspunderii ministeriale.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#sechestru avere Petre Mazilu, #Bogdan Gigina murit groapa , #DNA
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
E ca si cum ai pune sechestru pe bunurile sefului unui