Procurorii DNA au extins acuzatiile fata de fostul deputat Alin Trasculescu

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 17:16
1890 citiri

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au extins cercetarile fata de fostul deputat democrat-liberal Alin Trasculescu, caruia procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta joi noile acuzatii, potrivit avocatului acestuia, Cristian Ene.

"Procurorii au extins cercetarile fata de o alta infractiune - este vorba de asociere in legatura cu cele trei fapte de care clientul meu era deja acuzat. Ce e mai important este ca astazi s-au desigilat documentele realizate in timpul flagrantului si ne-au fost prezentate", a declarat Cristian Ene.

Procurorii DNA pot lua decizia de a cere instantei arestarea preventiva a lui Alin Trasculescu. Comisia juridica a Camerei a aprobat pe 16 noiembrie cererea de incuviintare a arestarii preventive pentru Trasculescu.

Democrat-liberalul Alin Trasculescu si-a anuntat marti in plenul Camerei demisia din functia de deputat.

Alin Trasculescu a fost retinut pe 11 noiembrie de procurorii DNA, insa a parasit pe 12 noiembrie arestul Politiei Capitalei dupa ce ordonanta de retinere a expirat.

In acelasi dosar a fost retinut si Marian-Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, care a fost arestat preventiv pentru 29 zile in urma deciziei ICCJ.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trasculescu, in calitate de deputat si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) initial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro. Banii au fost pretinsi cu ajutorul inculpatului Calota, care l-a constrans prin amenintare pe denuntator sa remita lui Alin Trasculescu sumele solicitate.

Pentru a crea aparenta de legalitate a primirii acestor sume de bani, inculpatul Calota, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, a falsificat mai multe contracte comerciale incheiate intre firma denuntatorului si firma lui, aceste inscrisuri fiind folosite pentru efectuarea platilor corespondente si justificarea acestora in evidentele contabile ale celor doua societati.

"In acest mod, din contul firmei denuntatorului in contul SC Maryna Exclusiv SRL a fost transferata suma totala de 404.000 lei. Ulterior, in acelasi scop, Alin Trasculescu a pretins denuntatorului inca 1.100.000 lei, pe care a impus sa ii fie dati in doua transe, de 50.000 lei si, respectiv, 1.050.000 lei.

In acest context, in 6 noiembrie, in scopul obtinerii acestor foloase materiale, Trasculescu l-a determinat pe inculpatul Calota sa incheie in fals un contract, avand ca obiect o operatiune comerciala fictiva intre firma denuntatorului si a lui. Ca urmare, firma denuntatorului a transferat in contul SC Maryna Exclusiv SRL suma de 1.100.000 lei, bani care au fost reintrodusi in circuitul civil", au constatat anchetatorii.

In 10 noiembrie, Calota a primit de la denuntator suma de 50.000 lei, pentru a fi remisa lui Alin Trasculescu, la cererea acestuia, iar cu aceasta ocazie procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Alin Trasculescu acuzatii DNA, #deputat audiat coruptie, #ancheta procurori DNA , #DNA
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5