Ziare.com

Procurorul Irimie, propus la sefia DNA: Procurorii nu sunt dusmani ai poporului

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 13:45

   

Procurorul Irimie, propus la sefia DNA: Procurorii nu sunt dusmani ai poporului
Procurorul Ioan Irimie, propus pentru functia de sef al DNA, spune ca nu este adeptul "telejustitiei", ci al unei transparente "veritabile" in comunicarea publica.

"Uneori actul de justitie este incurcat destul de mult de mediatizarea excesiva, in alte situatii procurorii sunt ajutati de media prin presiunea publica pe care o fac asupra politicului atunci cand acesta nu realizeaza consensul pentru a accepta independenta justitiei, mai ales cand se intra in coliziune directa cu imunitatea unor parlamentari sau ministri.

Una peste alta, nu sunt adeptul telejustitiei, dar sunt adeptul unei transparente veritabile, cinstite", a declarat Irimie intr-un interviu acordat pentru Jurnalul National.

Procurorul considera ca bilantul DNA este unul pozitiv, dar mai sunt multe de facut. Ioan Irimie va pune accentul pe comunicare.

"Ineficienta statistica a procurorilor nu vine din lipsa de pregatire sau din lipsa de vointa, ci din incarcarea inumana de cauze. Nu putem face nimic aici fara ajutorul unor decizii politice pana la urma, pentru ca este vorba de schemele de personal si de resurse financiare(...) Stiu ca trebuie sa comunicam mai mult, cred ca trebuie sa ne legitimam in fiecare moment deciziile, traim intr-o societate unde comunicarea este putere, ca mentalitatile nu se schimba usor.

Procurorul, dar nu doar el, toate institutiile sistemului juridic, trebuie sa aiba departamente de comunicare, sa comunice si sa arate ca incalcarea legilor produce anomie sociala si neincredere, naste retele organizate de coruptie si criminalitate de toate felurile ce afecteaza adanc intreaga societate, inclusiv sentimentul de siguranta al cetateanului", a mai declarat acesta.

Totodata, procurorul Irimie considera ca DNA "are un cenzor competent si neutru, Comisia Europeana" si spune ca trebuie sa ne uitam cu atentie la criticile aduse.

"Proiectul institutiei noastre trebuie sa vizeze aprecierea DNA de catre populatie, adica de beneficiarii adevarati ai activitatii noastre. DNA este o parte importanta a statului si a ordinii sociale. (...) Procurorii nu sunt dusmani ai poporului, cum vor cateodata unii sa acrediteze, ci sunt doar adversarii infractorilor si a celor care nu respecta legile statului, indiferent de statutul lor", a declarat Irimie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1562 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Domnul din fotografie este procuror?

Caci dupa figura pare un recidivist recent liberat din penitenciar. Nu are si vreun zar de cinci tatuat cu pasta de pix intre degetul mare si cel aratator?

 

Justitia ar trebui sa fie cel mai fidela aliat al democratiei,

absolut independenta de orice influenta politica, cu mijloace de promovare si numire transparente si profesionale. Nu trebuie sa inventam apa calda, nu avem decit sa reproducem schemele create de democratii mai viguroase si mai vechi decit tinara democratie romana, nascuta un pic sub-ponderal si tinuta in cuveuza europeana actualmente.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor