Realitatea Media, urmarita penal pentru spalare de bani

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 17:12
3455 citiri
Realitatea Media, urmarita penal pentru spalare de bani
Foto: Realitatea TV

Procurorii DNA au inceput, joi, urmarirea penala impotriva SC Realitatea Media SA si a altor doua firme, dupa ce Guvernul a notificat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) despre verificarile efectuate la unele entitati publice in legatura cu sumele solicitate de la acestea.

Astfel, procurorii au inceput urmarirea penala fata de SC Realitatea Media SA, "in sarcina careia s-a retinut infractiunea de spalare a banilor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut", se arata intr-un comunicat al DNA.

Cozmin Gusa, audiat la DNA. Societatea condusa de el, pusa sub invinuire

In plus, SC Strategies-Research-Investments SRL este, de asemenea, urmarita penal, aceasta fiind acuzata de fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. Procurorii sustin ca exista date si indicii "temeinice" potrivit carora in favoarea acestei societati au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul actionarilor.

Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti unde s-au formulat cereri de inregistrare a mentiunilor privind schimbarea actionariatului, in scopul prejudicierii creditorilor SC Realitatea Media SA.

A treia firma urmarita penal este Rovigo SPRL, "in sarcina careia s-a retinut infractiunea de bancruta frauduloasa, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca societatea a fost folosita pentru instrainarea marcilor Realitatea Media".

Guvernul a "parat" Realitatea Media la Parchet - ce nereguli au fost gasite

Guvernul a notificat, joi, Parchetul de pe langa ICCJ in legatura cu verificarile facute la Realitatea Media. Astfel, Corpul de Control a sesizat PICCJ despre "posibile indicii privind implicarea reprezentantilor SC Realitatea Media SA in acte si operatiuni care pot intruni elemente constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si tentativa de inselaciune", potrivit unui comunicat remis Ziare.com. In plus, Cozmin Gusa a mers, joi, la DNA pentru a fi audiat in dosarul fraudei Realitatea TV.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Realitatea urmarita penal, #Realitatea Media spalare bani, #Realitatea DNA , #DNA