Retrocedari ilegale la Buzau: Primele retineri, inclusiv un fost prefect si un om de afaceri

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 08:06
3316 citiri
Retrocedari ilegale la Buzau: Primele retineri, inclusiv un fost prefect si un om de afaceri
Foto: Obiectiv.info

Fostul prefect al judetului Buzau, Paul Beganu, audiat la sediul DNA Ploiesti intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a peste 5.000 de hectare de paduri a fost retinut miercuri seara si dus in arestul IJP Prahova.

In acelasi dosar au mai fost retinuti omul de afaceri Gheorghe Ceteras (foto), avocatul Cosmin Vasile si un angajat al Romsilva, Ion Irimia. Audierile au durat mai mult de 12 ore.

Toti cei patru au fost scosi incatusati din sediul DNA urmand a fi transportati in arestul IJP Prahova, care se afla in municipiul Campina.

Seful DNA Ploiesti, Lucian Onea, a anuntat ca a fost formulata o solicitare la CSM si obtinuta incuviintarea pentru masura arestului preventiv si in ceea ce-l priveste pe judecatorul Neculae Toader.

Avocatul omului de afaceri Ceteras, Catalin Dancu, a declarat ca procurorii au emis pe numele clientului sau ordonanta de retinere, impotriva careia a depus plangere.

El a sustinut ca Ceteras detine toate documentele care atesta legalitatea procedurii de retrocedare si ca toate platile au fost facute prin banca.

"Nu cred in ceea ce spun procurorii vizavi de modul in care s-a dat hotararea judecatoreasca. Hotararea judecatoreasca a fost verificata de alte doua instante. Am cerut in mod clar ca pentru milioanele de care se vorbeste cu atata nonsalanta sa ni se arate o proba", a spus Dancu.

Avocatul a precizat ca nu stie cine este denuntatorul in acest dosar si nici ce urmareste prin denuntul pe care l-a facut.

"Nu stiu de ce in anul 2014 se discuta de legalitatea unor retrocedari din 2011, deci de acum trei ani", a adaugat Dancu.

Totodata, avocatul omului de afaceri a explicat ca el si clientul sau nu cunosc procedurile pe care mostenitorul titular le-a facut inainte de vanzarea drepturilor litigioase.

Retrocedari ilegale la Buzau: Un fost prefect, un judecator si un angajat Romsilva, urmariti penal

Procurorii DNA Ploiesti au dispus, miercuri, efectuarea urmaririi penale fata de fostul prefect de Buzau Paul Beganu, judecatorul Neculae Toader si alte trei persoane in dosarul privind retrocedari ilegale de paduri, cu un prejudiciu de 21,7 milioane de euro in dauna statului.

Paul Beganu este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual si instigare la fals intelectual si la dare de mita, iar judecatorul Neculae Toader din cadrul Judecatoriei Patarlagele de luare de mita si abuz in serviciu.

In acelasi dosar sunt urmariti penal Gheorghe Ceteras, pentru constituire de grup infractional organizat, cumparare de influenta si trei infractiuni de dare de mita, Mihail Cosmin Vasile, avocat, pentru constituire de grup infractional organizat si complicitate la dare de mita, si Ion Irimia, angajat al Regiei Nationale a Padurilor ROMSILVA, pentru trafic de influenta.

DNA precizeaza intr-un comunicat ca procesul de reconstituire a 5.134 hectare de teren forestier (situate pe raza comunei Gura Teghii, judetul Buzau) in favoarea SC Forestiera Ardeleana SRL a fost nelegal, obtinerea dreptului de proprietate realizandu-se in mod fraudulos, cu sprijinul unor persoane care au detinut functii publice, acordat persoanelor care au promovat cererile de reconstituire, urmarindu-se punerea in posesie si valorificarea imediata a suprafetei de teren.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#retrocedari ilegale Buzau, #om afaceri retinut DNA Buzau, #Gheorghe Ceteras retinut DNA , #DNA