Sase procurori DNA si-au incetat delegarea, pentru ca nu indeplineau criteriul vechimii UPDATE Ce spune DNA

Luni, 06 August 2018, ora 17:27
7520 citiri
Sase procurori DNA si-au incetat delegarea, pentru ca nu indeplineau criteriul vechimii UPDATE Ce spune DNA

Procurorul general Augustin Lazar a dispus, luni, incetarea delegarii pentru sase procurori din DNA, care nu indeplinesc conditia de vechime de minimum opt ani.

"La data 2 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, a solicitat procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie evidenta nominala a procurorilor delegati in cadrul directiei si care nu indeplinesc conditia de vechime in functie de minim 8 ani.

Situatia solicitata a fost transmisa in cursul zilei de azi, 6 august 2018, data la care prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost dispusa incetarea delegarii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie pentru un numar de sase procurori. Dupa intrarea in vigoare a modificarilor si completarilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara nu au mai fost facute delegari ale unor procurori care nu indeplinesc conditia de vechime de minim 8 ani, necesara pentru numirea in functie la DNA", au precizat reprezentantii Parchetului General, printr-un comunicat de presa.

Update: Directia Nationala Anticoruptie a transmis, luni, pirntr-un comunicat de presa, ca toti procurorii din cadrul DNA, delegati pe functii de executie si pe functii de conducere indeplinesc conditiile legale.

Astfel, numarul procurorilor delegati la DNA de la alte parchete este 12, iar al celor numiti in DNA si delegati in functii de conducere este 26.

Totodata, trei procutori de la alte parchete sunt delegati in DNA in functii de conducere, in vreme ce numarul procurorilor numiti in DNA si delegati la alte parchete este 2.

Delegarea s-a facut in baza art. 57 alin 7 din Legea 303/2004, de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precizeaza DNA.

"Precizam ca, pana la data de 6 august 2018, dintre procurorii delegati in functii de executie de la alte parchete, un numar de 6 procurori aveau o vechime intre 6 si 8 ani.", aminteste documentul citat.

La data de 6 august 2018, desi PICCJ a apreciat ca "nu poate fi pusa in discutie legalitatea delegarilor in cadrul DNA, atata vreme cat nu este prevazuta o conditie de vechime pentru delegarea procurorilor in functie de conducere si executie", cu toate acestea "PICCJ a dispus incetarea celor sase delegari care nu au o vechime de cel putin opt ani in functie, pentru motive de oportunitate", se mai precizeaza.

In ceea ce priveste detasarea procurorilor la DNA de la alte parchete/institutii, nu exista nicio situatie de acest fel.

Amintim ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a solicitat, luni, Directiei Nationale Anticoruptie, situatia procurorilor delegati si detasati din cadrul institutiei, fiind vizate toate structurile teritoriale ale Directiei.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a confirmat faptul ca a solicitat, luni, de la Directia Nationala Anticoruptie, situatia detasarilor si a delegarilor din cadrul acestei institutii. Solicitarea ministrului vizeaza toate structurile teritoriale ale DNA.

Ministrul Justitiei a anuntat sambata ca va verifica informatia furnizata in emisiunea de la BTV de catre adjunctul DNA, Calin Nistor.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#DNA Augustin Lazar Tudorel Toader vechime , #DNA