Secretarul general adjunct al MEN, implicat in proiectul POSDRU vizat de DNA - surse

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 18:10
2296 citiri
Secretarul general adjunct al MEN, implicat in proiectul POSDRU vizat de DNA - surse

Secretarul general adjunct al Ministerului Educatiei, Gabriel Ispas, ar fi implicat in proiectul POSDRU in care procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au ridicat documente de la MEN, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat ca din echipa de management a proiectului POSDRU "Toti la gradinita, toti in clasa I. Programe integrate pentru cresterea accesului la educatie si a nivelului educational al copiilor din comunitati defavorizate, cu precadere rromi, in anul 2008 - 2009", derulat de Ministerul Educatiei, au facut parte 11 persoane, existand si indicii cu privire la "implicarea secretarului general Gabriel Ispas".

Anchetatorii au inceput urmarirea penala in rem, pana in prezent nicio persoana nefiind pusa sub invinuire.

Perchezitii la Ministerul Educatiei - DNA ancheteaza proiecte finantate cu bani europeni (Video)

In acest caz, procurorii DNA au ridicat, luni, documente privind acest proiect, din sediul Ministerului Educatiei si din birourile Unitatii de Management a Proiectelor cu Finantare Externa si Organismului Intermediar - Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic din Bucuresti. De asemenea, procurorii au luat calculatoarele pe care sunt documentele aferente proiectului, precum si alte mijloace de stocare a datelor, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, anchetatori au indicii ca, in cadrul acestui proiect, a fost depusa o singura cerere de rambursare, fara a exista insa documente justificative pentru cheltuielile facute si pentru cererea de rambursare depusa. Mai mult, procurorii ar avea indicii ca in prezent ar fi refacute documentele aferente proiectului, existand in acest sens chiar si presiuni, sustin sursele citate.

Proiectul POSDRU a fost derulat de Ministerul Educatiei, in parteneriat cu Fundatia Ruhama, si a avut ca obiectiv general prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii in randul copiilor cu varste intre cinci si opt ani din 420 de comunitati dezavantajate (cate zece din fiecare judet), cu pondere ridicata de rromi, cu precadere in localitatile rurale si urbane mici, prin implementarea de alternative educationale pentru prescolari si parintii acestora.

Proiectul face parte din cadrul Axei prioritare 2 Invatare pe tot parcursul vietii - Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii. Asistenta financiara nerambursabila a acestui proiect este de 15.929.018 lei, iar valoarea totala este de 18,5 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Gabriel Ispas DNA, #secretar Ministerul Educatiei DNA, #Ministerul Educatiei DNA, #proiecte POSDRU DNA , #DNA