Seful ANAF, Gelu Diaconu, despre stenogramele in care apare numele lui: Nu m-am intalnit niciodata cu Mircea Govor

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 13:36
3894 citiri
Seful ANAF, Gelu Diaconu, despre stenogramele in care apare numele lui: Nu m-am intalnit niciodata cu Mircea Govor

Niciodata, in niciun loc, si cu atat mai putin in cabinetul meu, nu a existat vreo intalnire intre mine si Mircea Govor (vicepresedintele CJ Satu Mare, n.r.), iar orice speculatie legata de implicarea mea in acest dosar este complet nefondata, a precizat, sambata, Gelu Stefan Diaconu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), pe contul de Facebook al institutiei.

Seful ANAF precizeaza ca 'intrucat unele stenograme din dosarul Govor au devenit publice, iar numele meu este pomenit in acest caz, doresc sa fac urmatoarele precizari pentru restabilirea adevarului si informarea corecta a opiniei publice'.

Astfel, Diaconu subliniaza faptul ca Ioan Mircea Ardelean a fost numit sef al administratiei fiscale din Satu Mare de fostul presedinte ANAF si pentru ca acesta a implicat institutia in jocurile politice locale, 'l-am schimbat din functie, anterior inceperii investigatiei penale'.

De asemenea, la punctul 3 al precizarilor presedintelui ANAF se arata ca: 'Toate incercarile dlui Govor&Co de a-si numi alti locotenenti (Sipos, Filip si altii) sau de a schimba alte persoane din functii, incercari care nu m-au implicat direct, dar despre care am aflat la acel moment, s-au lovit de refuzul meu categoric".

'Niciodata, in niciun loc, si cu atat mai putin in cabinetul meu, nu a existat vreo intalnire intre mine si dl Govor. Nu am avut niciun contact telefonic sau de alta natura cu dansul sau cu apropiatii sai. Orice speculatie, mai mult sau mai putin explicita, legata de implicarea mea in acest caz, este complet nefondata", a adaugat Gelu Stefan Diaconu.

Potrivit referatului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Govor, a actionat in sensul de a obtine sprijin politic in realizarea intereselor sale, dar si pe langa presedintele si vicepresedintele ANAF (Gelu Stefan Diaconu, n.r.), fiind interesat de detinerea controlului asupra activitatii institutiei Finantelor pe plan local.

Mircea Govor, acuzat de santaj

Referatul DNA a fost inaintat Instantei Supreme cu propunerea de arestare preventiva a lui Mircea Govor, retinut in data de 16 decembrie 2015, pentru mai multe fapte de santaj si folosirea influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Acesta este acuzat ca, in anul 2013, dupa adoptarea actelor normative privind masurile pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii ANAF, a facut demersuri, folosindu-se de influenta si autoritatea functiilor detinute, pentru a obtine numirea, detasarea, imputernicirea sau mentinerea in functii de conducere sau de executie in cadrul nou infiintatei AJFP Satu Mare a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid.

DNA arata ca, in urma acestor actiuni, Mircea Govor a reusit impunerea provizorie pe functia de sef al AJFP Satu Mare a unei persoane cu care se afla in relatii de prietenie si chiar de rudenie prin alianta.

De asemenea, anchetatorii au constatat ca vicepresedintele CJ a procedat in aceeasi maniera si pentru readucerea pe o functie de executie sau chiar de conducere a unei persoane, fost sef al Garzii Financiare Sectia Satu Mare, cunoscut cu probleme de integritate si care nu a promovat examenul pentru ocuparea unei functii in cadrul structurii de antifrauda fiscala.

"Cu toate diligentele depuse pe langa decidenti din mediul politic, dar si din cadrul structurii de specialitate, (...) nu a promovat niciunul dintre examenele la care s-a prezentat, iar demersurile efectuate nu au avut ca finalitate delegarea ori numirea acestuia pe o functie in cadrul AJFP Satu Mare. Este cunoscut faptul ca (...) este una dintre persoanele apropiate lui Govor, care, in repetate randuri, si-a incalcat atributiunile de serviciu pentru a servi interesele vicepresedintelui CJ Satu Mare, atat de ordin personal, cat si de ordin politic", se arata in referat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Gelu Diaconu stenograme Mircea Govor, #Gelu Diaconu stenograme ANAF , #DNA
Comentarii