Seful din Politie retinut de DNA, poreclit "nasul turcilor", ii favoriza in anchete pe cei dispusi sa dea bani

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 18:20
6137 citiri
Seful din Politie retinut de DNA, poreclit "nasul turcilor", ii favoriza in anchete pe cei dispusi sa dea bani
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisarul-sef Constantin Bolbosanu, cunoscut in mediul infractional sub porecla de "nasul turcilor", dirija unele anchete in favoarea celor care erau dispusi sa-i dea bani, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer marti arestarea preventiva a fostului director adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate (DCCO) din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Informatia reiese din declaratia unui martor, care a sustinut in fata anchetatorilor ca "Bolbosanu Constantin poreclit 'nasul turcilor', precum si (...) aveau ca preocupari dirijarea si coordonarea unor anchete penale in sensul favorizarii unor persoane in functie de disponibilitatea acelora de a le da diferite sume de bani".

Deranjat ca s-au facut perchezitii fara sa stie

Potrivit anchetatorilor, Bolbosanu chiar s-a aratat deranjat, la un moment dat, ca nu a fost anuntat de procurorul de caz despre niste perchezitii care vizau oameni de afaceri pe care ii proteja.

"Din datele si informatiile obtinute in cursul lunii septembrie 2015 a rezultat, referitor la legatura cu conotatii infractionale ce face obiectul cercetarilor, ca, in cursul anului 2013, cu ocazia unor cercetari efectuate de DIICOT - perchezitii la firme controlate de (...), interpusii acestuia si (...), dupa inceperea perchezitiilor de catre ofiterii de politie judiciara au anuntat o persoana cu apelativul 'directorul' pentru o intalnire de urgenta, facand totodata referire si la o persoana din (...), unde se afla dosarul, folosind pentru acesta titulatura 'omul nostru de sus'.

Detinem date ca, in referire la aceasta activitate judiciara, Bolbosanu Constantin s-a declarat deranjat de faptul ca masurile respective au avut loc fara instiintarea lui in prealabil de catre procurorul de caz", se arata in referat.

Constantin Bolbosanu va fi prezentat marti Tribunalului Militar Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, sub acuzatia de luare de mita.

Comisarul Constantin Bolbosanu, director in Politia Romana, retinut pentru mita

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, in perioada martie - septembrie 2007, Constantin Bolbosanu, in calitate de ofiter de politie, sef serviciu in cadrul DCCO din IGPR, a primit, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mita, echivalentul in lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urma protectie din partea organelor de cercetare penala, dar si pentru a se dispune solutii favorabile in dosarele penale in care era cercetat.

Procurorii spun ca protectia promisa de inculpat a fost una reala, astfel ca omul de afaceri respectiv nu a fost "deranjat" de niciun organ cu atributii in domeniu, desi desfasura activitati de comert cu legume-fructe, asa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

"In aceeasi perioada, cu o parte din aceasta suma de bani, persoana intermediara a achitat mai multe lucrari de constructii la un imobil ce apartinea inculpatului si doua excursii in Turcia, respectiv Spania, pentru ofiter si familia acestuia", se arata in comunicatul DNA.

Dupa ce procurorii anticoruptie au pus in miscare actiunea penala pe numele sau pentru luare de mita, Constantin Bolbosanu a fost eliberat din functia de director adjunct al DCCO, pe care o detinea in acel moment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Constantin Bolbosanu DNA, #sef Politie mita DNA , #DNA
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
viitorul scriitor Bolbosanu si-a propus deja un album de poezii !