Seful interimar al DNA: Voi analiza o posibila candidatura

Joi, 28 Februarie 2013, ora 20:52
1792 citiri
Seful interimar al DNA: Voi analiza o posibila candidatura

Seful interimar al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Oprean, a spus ca nu poate analiza eventualitatea unei candidaturi la conducerea DNA decat dupa ce Ministerul Justitiei va elabora un regulament de organizare, adaugand ca a transmis MJ o lista cu potentiali procurori-candidati.

"Eu mi-am manifestat deschiderea pentru colaborarea interinsitutionala in functie de cadrul ce se va stabili de catre minister pentru derularea procedurii. Personal ii incurajez pe colegi sa participe in aceasta procedura. Sunt convinsa ca un procuror DNA trebuie sa conduca Directia Nationala Anticoruptie si ca viitorul sef se afla printre procurorii DNA.

Toata chestiunea legata de nominalizare a avut un carcter confidential. Daca cei in cauza isi asuma o nominalizare atunci este optiunea lor", a declarat, joi, Laura Oprean, intr-o conferinta in care a fost prezentat bilantul pe 2012 al DNA.

Daniel Morar recomanda procurorilor DNA sa participe la selectia organizata de Ministerul Justitiei

Procuroarea Oprean a declarat ca si-a manifestat deschiderea si ca ii incurajeaza pe colegi sa participe in aceasta procedura.

Legat de nominalizarea unor persoane, Oprean a spus ca nu vrea sa dea nume "pentru ca ceilalti sa nu se simta descurajati" sau sa considere ca ar fi privilegiati in aceasta procedura.

"Am formulat un raspuns la adresa MJ. Nu sunt propriu-zis propuneri. Nu e vorba de a propune pe cineva, ci e vorba de persoane care eu consider ca ar trebui sa aiba un cuvant de zis in aceasta procedura. E o chestiune ce tine de confidentialitate", a mai aratat Oprean.

Procuroarea Laura Oprean a adaugat ca se va gandi la momentul la care va sti exact care este procedura de selectie a procurorilor sefi. "Deocamdata MJ nu a comunicat in ce procedura se va desfasura acest examen. Voi aprecia la acel moment. Voi analiza", a conchis Oprean.

DNA, la bilant: Numarul persoanelor condamnate definitiv a crescut cu 150%

In 20 februarie, Ministrul Justitiei a solicitat procurorilor din conducerea Ministerului Public sa-i comunice, pana la 25 februarie, nume de candidati pentru functiile de procuror general al Romaniei, procuror sef al DNA si procuror sef al DIICOT.

Potrivit angajamentelor asumate de Guvernul Romaniei in cadrul MCV, Ministerul Justitiei a anuntat ca va declansa, in perioada urmatoare, o noua procedura de selectie a candidatilor pentru functiile de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, se arata intr-un comunicat de miercuri al MJ.

"Totodata este necesara inceperea procedurii pentru ocuparea functiei de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), mandatul domnului procuror Codrut Olaru urmand sa expire la data de 25 martie 2013", arata MJ.

Marti, Pivniceru a spus ca saptamana viitoare va declansa procedura de selectie, precizand si ca are 30 de nume de procurori-candidati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Laurea Oprean candidatura DNA, #Ministerul Justitiei procedura procuror DNA , #DNA