Seful PSD Orsova, mita in rasaduri de flori si limbaj obscen

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 21:03
4941 citiri
Seful PSD Orsova, mita in rasaduri de flori si limbaj obscen
Foto: editie.ro

Constantin Popescu, om de afaceri si presedintele PSD Orsova, este cercetat de DNA pentru dare de mita. Social-democratul, pe langa faptul ca a dat spaga rasaduri de flori, a avut un limbaj obscen la adresa unor femei procuror, care ar fi primit mita, una dintre ele fiind cercetata in acelasi dosar.

Este vorba despre prim-procurorul Parchetului Judecatoriei Orsova, Carmen Sirboiu, si seful Parchetului Tribunalului Mehedinti, scrie Evenimentul Zilei, care citeaza documente DNA.

Constantin Popescu ar fi mituit-o pe Carmen Sirboiu pentru a interveni pe langa oameni cu putere de decizie sa dea o sentinta favorabila pentru una dintre afacerile sale.

Procurorul nu s-a multumit cu rasaduri de flori doar pentru sine, cerand ca acelasi lucru sa ii fie trimis si colegei sale de la Parchetul Tribunalului Mehedinti.

Culmea este ca liderul PSD Orsova este implicat si in dosarul lui Adrian Duicu, eliberat sambata din arest preventiv si plasat in arest la domiciliu, fiind acuzat ca a intervenit la membri ai Guvernului pentru a-l mentine in functie si apoi promova pe fostul sef al Politiei Mehedinti, Stefan Ponea.

Scandal de coruptie la Mehedinti: Presedintele PSD Orsova, retinut

Si in cazul lui Constantin Popescu, magistratii instantei supreme au decis sambata inlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Detalii despre spaga data de Popescu sefei Parchetului Judecatoriei Orsova, care consta in 220 de rasaduri de flori si materiale de constructii, apar in referatul DNA prin care procurorii au cerut saptamana aceasta arestarea preventiva a lui Carmen Sirboiu.

Dintr-o convorbire telefonica purtata de cei doi pe 15 aprilie 2013, reiese ca aceasta a cerut rasaduri de flori ornamentale atat pentru ea, cat si pentru prim-procurorul Parchetului Tribunalului Mehedinti.

"Carmen Sirboiu: Aha. Da am vazut, e foarte frumos! Doamna prim' de la Severin a venit vineri pe la mine pe aicea si i-a placut foarte mult.

Constantin Popescu: Ne straduim si noi, cu bani putini, sa facem si noi o treaba, ceva.

Carmen Sirboiu: Da si...vroiam sa te rugam si noi de niste floricele.

Constantin Popescu: Da, pai comand acum, ca n-am comandat inca.

Carmen Sirboiu: Aha.

Constantin Popescu: Vii miercuri, te astept la o cafea Carmen, bine?

Carmen Sirboiu: Da. Da.

Constantin Popescu: Gata. Bine. Saru-mana!

Carmen Sirboiu: Hai, pa!"

Dupa aceasta discutie, Constantin Popescu i-a cerut sotiei sale, Elena Popescu, sa cumpere rasadurile pretinse de Carmen Sirboiu, intr-o convorbire telefonica din 18 aprilie 2013.

"Constantin Popescu: Uite la birou. Vedeti... Doua ladite asa, doua cartoane de acolo pentru... pentru prima procuroare.

Elena Popescu: Cum?

Constantin Popescu: Sa iei doua ladite, diferite flori de astia de curte, pentru prima procuroare, la Severin. Bine? Ma suni de acolo.

Elena Popescu: Diferite flori?

Constantin Popescu: Da ma, de curte asa, ce luati pentru Orsova acia, da de-alea la... mentinute, doua cutii acolo cate...

Elena Popescu: Cate fire sa fie?

Constantin Popescu: Eu stiu, o suta, doua sute de fire..

Elena Popescu: Uaiii! Bine, sa vad intai ce flori sunt acia si dup aia..

Constantin Popescu: Da. Bravo!"

Dupa ce i-a spus ca a cumparat rasadurile de flori, Popescu a intrebat-o pe sotia sa "cat costara?". "Pai nu auzisi ce-ti spusai, 31 de milioane si ceva", i-a raspuns aceasta.

A doua zi, seful PSD Orsova le-a spus angajatilor sai sa trimita rasadurile celor doua procuroare.

Din discutie reiese ca sefa Parchetului Judecatoriei Orsova a primit nu numai bunurile cerute, dar si "alte foloase, in concret de lucrari de amenajare (curatenie si activitati de gradinarit) a curtii aferente celor doua vile din resedinta de judet", potrivit referatului DNA.

"Angajata: Da, sefu, 'neata!

Constantin Popescu: Saru' mana, la noua jumate, cand vine asta prima, te duci la ea acolo si vorbesti si vezi cum trimite florile, ori trimite soferul ei, ori...

Angajata: Dar ea nu vine cu masina, sefu, si i le puneam ei, daca era... eu ma duc peste zi si discut cu ea, ca...

Constantin Popescu: Pai nu la ea, ma, le ducem, nu ei, la prima procuroare de la judet.

Angajata: Nu la Sirboaica (Carmen Sirboiu - n.red.)?

Constantin Popescu: Nu, domne, nu.

Angajata: Aoleu...noi asa facusem, ca ziceam pe unde sta, pe aia cum o cheama?

Constantin Popescu: A...zii...Scanteie...

Angajata: A, la Scanteie si sa o intreb pe asta unde sta?

Constantin Popescu: Am mai trimis, am mai trimis noi, sta langa Carrefour, acolo fata in fata cu...

Angajata: Langa Carrefour?

Constantin Popescu: Da fata in fata cu Lukoil-ul...stii, am mai trimis noi pe Rodica cu fetele la ea.

Angajata: Eu stiu, dar eu stiam de Sirboaica, ca noi la ea am mai fost de i-am facut curtea.

Constantin Popescu: Pai na, nu stiu, ii spui ca avem doua lazi...

Angajata: Pe la muzeu...

Constantin Popescu: La muzeu... te duci la ea si ii spui sa isi opreasca si ea ce vrea de acolo si sa-i dea si aleia cat ramane sa imparta amandoua, le f..t in gura pe amandoua.

Angajata: Aha.

Constantin Popescu: Deci doua cutii si spui uite le-am luat si va impartiti amandoua."

Seful Parchetului Orsova, ridicat de procurori pentru trafic de influenta

Procurorii DNA au cerut miercuri arestarea preventiva a lui Carmen Sirboiu, a doi sefi din Politia Locala si a unui om de afaceri, insa Curtea de Apel Bucuresti a respins joi solicitarea ca nefondata. Procurorii au contestat decizia la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Cei patru au fost retinuti miercuri pentru trafic de influenta si luare de mita, iar Constantin Popescu a fost pus sub invinuire. DNA suspecteaza ca, in perioada martie 2013 - martie 2014, Carmen Sirboiu a luat mita de la seful PSD Orsova pentru a interveni in solutionarea favorabila a unor procese care vizau afacerile acestuia. Ea ar fi procedat astfel in cazul mai multor oameni de afaceri.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sef PSD Orsova mita, #sef PSD Orsova DNA, #sef PSD Orsova procuroare , #DNA