Senatorul pentru care DNA cere retinerea: Nu am nicio vinovatie! - Cum le cere parlamentarilor sa voteze

Joi, 18 Februarie 2016, ora 22:55
6241 citiri
Senatorul pentru care DNA cere retinerea: Nu am nicio vinovatie! - Cum le cere parlamentarilor sa voteze
Foto: Ziare.com

Senatorul Doina Tudor se considera nevinovata si ii roaga pe colegii sai sa voteze solicitarea DNA privind arestarea sa preventiva asa cum considera de cuviinta.

"Am fost chemata astazi de urgenta sa ma prezint la DNA. Mi s-a spus ca am calitatea de suspect si pana seara vad ca am alta calitate. Nu stiu nimic, nici macar de ce, cum. Nu am nicio vinovatie", a declarat Doina Tudor joi.

Ea a explicat ca exact in perioada in care este acuzata ca ar fi fost complicele sotului sau era "in divort si in certuri cu acesta".

"Credeti ca un barbat care pleaca de la sotia sa, vrea sa divorteze, o trimite sa ii faca diverse afaceri? Am avut trei cereri de divort in 2013 si pronuntarea divortului a fost in 2014. Daca s-ar fi vrut, s-ar fi cautat si s-ar fi vazut in toate ziarele si la posturile tv ce emisiuni erau despre sotul meu si despre mine exact in perioada martie-iunie. Eram in certuri. Las logica unui om normal", a adaugat Doina Tudor.

Intrebata ce le transmite colegilor sai, ea a spus: "Nu pot sa imi oblig colegii. O sa ii rog sa voteze cum considera ei de cuviinta".

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut joi sesizarea Senatului pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatoarei Doina Tudor, acuzata de complicitate la luare de mita.

DNA cere retinerea si arestarea unui senator - ce acuzatii i se aduc

Ea este anchetata in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, a fost retinut pentru luare de mita, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

"In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea si referatul intocmit in cauza, in vederea sesizarii ministrului Justitiei pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatoarei Doina Anca Tudor, in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de luare de mita", se arata intr-un comunicat al DNA.

DNA precizeaza ca, in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor sa primeasca 200.000 de euro (din totalul de 300.000 de euro primita de acesta), pentru ca acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.

"In urma sumelor remise cu titlu de mita, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului respectiv (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii", sustin procurorii.

Procurorii anticoruptie au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

Daniel Tudor urmeaza sa fie prezentat, vineri, Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de luare a masurii arestului preventiv pentru 30 de zile, iar Ovidiu Marian va fi prezentat cu propunere de luare a masurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#senator cere retinere DNA, #senator Doina Tudor DNA, #Doina Tudor retinere DNA , #DNA
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Senatoarea (sic), sotia lui sotzu'... care a luat cu polonicul ;)))
Poza memorex
memorex
rank 1
daca e de la pnl nu trebuie mentionat partidul?