Serviciul de informatii al MAI o contrazice pe Kovesi: Am trimis informari

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 21:30
4497 citiri
Serviciul de informatii al MAI o contrazice pe Kovesi: Am trimis informari
Foto: Arhiva Ziare.com

Directia Generala de Protectie Interna (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne precizeaza ca a transmis, pana la acest moment, 29 de informari catre structurile centrale si teritoriale ale DNA, in replica la acuzele aduse de procurorul sef Laura Codruta Kovesi.

"Potrivit prevederilor legale in vigoare, datele si informatiile referitoare la amenintarile, vulnerabilitatile si factorii de risc identificati in exercitarea atributiilor de serviciu si potrivit competentelor stabilite sunt comunicate beneficiarilor legali. Astfel, pana in prezent, DGPI a transmis 29 de informari structurilor centrale si teritoriale ale Directiei Nationale Anticoruptie", se arata intr-un comunicat de presa al DGPI transmis luni.

Precizarea vine dupa ce procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, luni, la Europa FM ca institutia pe care o conduce nu primeste sesizari de la serviciul de informatii al Ministerului de Interne.

Conform comunicatului DGPI, odata cu intrarea in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului numarul 76/2016 atributiile Directiei au fost reduse, aria de competenta reprezentand-o strict Ministerul Afacerilor Interne.

Conform sursei citate, DGPI a fost complet operationalizata la 1 iunie, data la care a fost finalizat amplul proces administrativ pe care l-a presupus infiintarea unitatii.

Totodata, mentioneaza DGPI, potrivit articolului 14 alineatul 1 din OUG numarul 76/2016, in cazul in care identifica amenintari, vulnerabilitati si factori de risc care vizeaza coruptia in randul personalului Ministerului Afacerilor Interne, DGPI informeaza Directia Generala Anticoruptie. In cursul acestui an, DGPI a transmis 89 de informari acestei structuri a MAI.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a dezvaluit, luni, ca institutia pe care o conduce primeste in continuare sesizari de la SRI, insa mult mai putine fata de anii anteriori, reclamand totodata ca DNA nu primeste sesizari de la serviciul de informatii al MAI.

"Sunt sesizari (de la SRI-n.red.), dar mult mai putine fata de anii anteriori. De altfel, nu primim sesizari nici de la serviciul de informatii al Ministerului de Interne, am avut discutii institutionale in acest sens", a declarat Laura Codruta Kovesi, luni, intr-un interviu la Europa FM.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#DGPI informari DNA , #DNA