Sotul fostei sefe interimare de la DIICOT, retinut de DNA - in dosar e vizat si un parlamentar

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 22:22
5316 citiri
Sotul fostei sefe interimare de la DIICOT, retinut de DNA - in dosar e vizat si un parlamentar
Foto: Arhiva/Ziare.com

Dan Hosu, sotul fostului procuror sef interimar al DIICOT, Georgiana Hosu, a fost retinut de procurorii DNA alaturi de Angela Toncescu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al S.C Carpatica Asig Sibiu. Un parlamentar este vizat si el in dosar, conform unor surse judiciare.

Dan Hosu, administrator al unei firme, este acuzat de trafic de influenta, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si dare de mita.

Angela Toncescu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al S.C Carpatica Asig S.A. Sibiu si fost presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a fost retinuta pentru cumparare de influenta, iar Ion - Sorin Tatu, administrator al unei firme, pentru trafic de influenta.

Cei trei urmeaza sa fie prezentati marti instantei supreme cu propunerea de arestare preventiva. Cauza este de competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru ca in dosar este vizat si parlamentar, au declarat surse judiciare.

Este cercetat sub control judiciar si Marian Catalin Catarama, seful Serviciului de combatere a traficului cu migranti din cadrul Politiei Romane, acuzat de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si luare de mita.

Potrivit DNA, incepand cu luna martie a anului 2015, Angela Toncescu, membru in Consiliul de Administratie al S.C Carpatica Asig S.A, ar fi facut demersuri pentru a fi numita in functia de presedinte al consiliului si pentru ca ASF sa nu adopte decizii nefavorabile firmei.

Conform DNA, printre cei care au actionat in vederea favorizarii/sustinerii intereselor Angelei Toncescu se numara Tatu Ion-Sorin, Hosu Dan si o alta persoana, administratori ai unor societati comerciale cu activitate in domeniul asigurarilor.

In perioada 30 martie 2015 - 14 martie 2016, in schimbul influentei asupra unor persoane din conducerea ASF, acestia au pretins si primit indemnizatii lunare de la S.C. Carpatica Asig SA.

"Primirea banilor era mascata prin incheierea, cu societatile administrate de inculpati sau interpusi ai acestora, a unor contracte paguboase pentru societatea de asigurari, valoarea acestora ajungand in unele cazuri pana la 480.000 euro fara TVA", se arata in comunicatul DNA.

Ion-Sorin Tatu si Dan Hosu ar fi incercat influentarea voturilor din 4 august 2015 in cadrul Consiliului ASF, astfel incat sa fie demarata procedura de avizare a Angelei Toncescu in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. Carpatica Asig SA, sa nu fie sanctionata pentru nereguli in activitatea anterioara si "sa fie mentinuta, in mod artificial, masura de redresare pe baza de plan, a S.C. Carpatica Asig S.A., in contextul in care societatea inca din luna iulie 2015 avea o situatie financiara care impunea inchiderea procedurii de redresare financiara, retragerea autorizarii de functionare si constatarea starii de insolventa (urmare a necapitalizarii acesteia cu o suma de circa 100 milioane de euro) ", spun procurorii.

Mai mult, Dan Hosu, l-a convins pe Catalin Marian Catarama sa acceseze ilegal sistemul informatic administrat de catre M.A.I. - Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date si sa-i furnizeze datele de identificare ale unor persoane decedate, se mai arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, Dan Hosu ar fi urmarit sa incheie mai multe intelegeri patrimoniale cu urmasii persoanelor decedate. In data de 26 august 2016, pentru ajutorul acordat, Hosu Dan i-a oferit gratuit lui Catarama un sejur intr-un resort de pe litoralul romanesc, pe care acesta din urma l-a acceptat.

Si alte persoane sunt cercetate in dosar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Hosu DNA, #Angela Toncescu Carpatica DNA, #Marian Vatalin Catarama DNA, #sot Georgiana Hosu DNA , #DNA