Stenograme din dosarul fiului ministrului Apararii - vezi ce discuta cu interlopii

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 20:38
6985 citiri
Stenograme din dosarul fiului ministrului Apararii - vezi ce discuta cu interlopii
Foto: Arhiva

Interceptari din dosarul lui Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apararii, arata cum acesta isi regleaza datoriile din timpul referendumului cu un celebru interlop din Cluj. "Sa punem la punct o chestie pe termen lung", ii cere Samson interlopului.

Potrivit DNA, Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apararii, Corneliu Dobritoiu, a luat legatura cu un interlop din Cluj, Bogdan Magurean, pentru a mobiliza alegatorii, cu bani si produse alimentare, ca sa voteze la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. Potrivit EVZ, care publica stenogramele din dosar, Damson dorea convoaie de rromi care sa voteze de cinci ori, in schimbul a 500 de lei pe cap de votant. Intr-una din stenograme, Magureanu ii cere lui Samson banii promisi.

Magurean Bogdan Cristian- Salut, Dan! Ce ...

Samson Dumitru- ...fratior, nu dau de T. ca sa vorbesc cum sa ti-i trimit.

Magurean Bogdan Cristian - Cum?

Samson Dumitru- Nu dau de T. sa vorbesc cu el sa ti-i trimit. O sa ti-i trimita dupa amiaza asta prin cineva. Nu stiu prin cine ca trebuie sa dau de el.

Magurean Bogdan Cristian- Dar vezi cum dai. Te rog din suflet. Bine?

Samson Dumitru- Pai, da.

Magurean Bogdan Cristian- ...

Samson Dumitru- Ai vazut ca eu sunt baiat serios. Nu trebuie sa-mi spui cine te-a sunat. Nu ma intereseaza. Mi-ai dat tu telefon inseamna ca se rezolva. Gata. Ce ma intereseaza?

Magurean Bogdan Cristian- Bun. ...

Samson Dumitru- Ai vazut! Eu te sun pe tine, tu ma suni pe mine. Si inchizi tu treaba si-i rezolvata. Nici nu comentam.

Magurean Bogdan Cristian- No, bun. Dar suna-ma atunci sa ma sune ...

Samson Dumitru- ...Oricum ne vedem si noi saptamana asta ca trec pe acolo si vreau sa ne vedem.

Magurean Bogdan Cristian- Bine.

Samson Dumitru- Ca sa punem la punct o chestie pe termen lung. Nu asa de pe o zi pe alta... Da?

Magurean Bogdan Cristian- Bine. Bine, Dan. Bine.

Samson Dumitru- Bine, fratior. Hai.

Fiul ministrului Dobritoiu, trimis in judecata

"Se retine ca, pentru a reusi atingerea obiectivului propus, Samson Dumitru nu a facut nicio economie de resurse financiare si a apelat la multiple cunostinte, chiar din mediul infractional, pentru a gasi modalitatile concrete si eficiente de ducere la urne a alegatorilor.

Activitatile retinute in prezentul dosar, dirijate de invinuitii aflati in data de 29 iulie 2012 la sediul Partidului National Liberal Cluj din Cluj Napoca , au avut ca rezultat mobilizarea la vot a persoanelor din comunitatile de romi din zona Pata Rat (cunoscuta ca groapa de gunoi a municipiului Cluj Napoca, unde locuiesc mai multe comunitati de romi, in asa-zisul cartier Dallas) carora le-au fost promise mancare si bautura, iar liderilor li s-au promis sume de bani, precum si a comunitatii de romi din comuna Floresti, judetul Cluj, persoanele din aceasta comunitate fiind duse la votare in municipiul Campia Turzii urmare a oferirii unor sume de bani", se arata in rechizitoriu.

Teodor Atanasiu si fiul ministrului Apararii, urmariti penal (Video)

Dumitru Samson este acuzat de "trafic de influenta, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului, prevazute in art. 54 alin. 1 din Legea 3/2000 si asociere pentru savarsirea de infractiuni".

Teodor Atanasiu si fiul ministrului Apararii, audiati la DNA

Samson si Atanasiu au fost audiati pentru prima oara la DNA Cluj, pe 16 august. Fiul vitreg al ministrului Apararii a mai fost cercetat de DNA in anul 2008 si ulterior trimis in judecata pentru complicitate la fals intelectual si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Dumitru Samson DNA referendum, #Dumitru Samson interlopi Cluj, #Dumitru Samson fiu Dobritoiu , #DNA
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
ce mufa obraznica are escrocul asta...de ce nu-i la puscarie?