Stenograme in dosarul deputatului spagar: Voiculescu si Grapini, pomeniti in interceptari

Vineri, 20 Decembrie 2013, ora 12:39
6035 citiri
Stenograme in dosarul deputatului spagar: Voiculescu si Grapini, pomeniti in interceptari
Foto: opiniadebuzau.ro

In referatul DNA din dosarul deputatului Partidului Conservator Gheorghe Coman, apar stenograme in care acesta spune ca strange bani pentru un eveniment organizat de partid la care venea si Dan Voiculescu, vorbea despre destramarea USL si discuta despre bani ce pot fi obtinuti din deszapeziri.

Discutiile apar in referatul DNA, care spune ca acesta "intermedia rezolvarea in afara cadrului legal a unor interese private vizand - in principal - sprijinul politic pentru accesul in functii publice importante (promovarea sau mentinerea in functie), in schimbul obtinerii de diverse servicii", potrivit Realitatea TV.

"Da ma, uite acuma, vrei sa-ti spun ceva? Eu nu te mint pe tine, Cipriane, nu te mint si nu am cum sa te mint. Uite, realitatea ca eu nu te mint pe tine...uite, eu acuma ca sa fac alegerile astea si oamenii care-i am acuma, oamenii care vin de la Bucuresti, in primul rand vine si Voiculescu, atentie, eu oamenii astia tre sa-i tin o noapte la hotel, nu pe toti, oamenii astia cu mancare cu tot ma costa o gramada de bani.

Pe mine conferinta asta judeteana ma costa, sa nu exagerez, in jur la 300 de milioane! Nimeni nu ma ajuta! Pai atunci, daca n-am oameni sa ma ajute si pe mine cu ceva.... Nu mereu... cand am nevoi, ce fac ma?", spunea unui conlocutor deputatul Gheorghe Coman.

Procurorii DNA arata ca deputatul PC isi formase "un cerc relational format din persoane care ocupau functii de conducere in cadrul autoritatilor si institutiilor publice atat la nivel central, cat si la nivel local, demnitari, lideri politici".

Serviciile negociate cu acestia urmareau obtinerea "sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia intalnirilor de lucru organizate in cadrul formatiunii politice judetene pe care o conducea".

Gheorghe Coman, deputatul spagar, votase pentru superimunitate

Deputatul vorbea de ruperea USL-ului

"B C: Pai despre ce e vorba?

COMAN GHEORGHE: Deci, fii atent, aaa, conform unei intelegeri acuma a noastra care e, intre mine.... O sa fie intre mine si PSD, nu mai discutam de PNL, ca PNL-ul n-o sa mai fie, intr-o luna de zile n-o sa mai.... Dar nu are nicio... intre noi... intre USL cum se spune, conform asta.... Am cedat eu DSV-ul director mare si am luat la Electrica! Intelegi? Ca asta a fost sa fie, sanatosi sa fim, nu-i problema, asta e! Si conform intelegerii, protocolului care este, asta... cum ii zice... director adjunct e... este la noi, la Partidul Conservator!

B C: Director adjunct la DSV e la Partidul Conservator?

COMAN GHEORGHE: Da, da! Poti sa te interesezi...trebuia si directorul mare dar...

COMAN GHEORGHE: Da... conform intelegerii mi-a dat mie ce mi-a dat si am negociat fiecare cum am putut! Acuma ne-a ramas noua postul asta de... (neinteligibil).... A ramas postul asta de director adjunct care esti tu!

B C: Da!

COMAN GHEORGHE: Intelegi? Acuma sincer nu stiu cum sa-ti spun tie ca eu vreau sa fiu serios si nici n-am nicio treaba... adica n-am nicio treaba... daca ne intelegem si batem palma, suntem prieteni, am fost prieteni si ramanem prieteni, acum asta-i situatia, stii si tu cum e la politica, stii mai bine ca mine! Eu am vorbit cu Vlad, stii cine e Vlad".

Cum negocia deputatul functii

"BC: Pa mine ma intereseaza postu meu! Deci postu meu tine de tine! (...)

CG: Da. deci la ora actuala, tine de mine.

BC: Ca sa fiu si io sigur ca raman pa functie, asa cum am discutat de fiecare data, la modul cel mai cinstit, trebuie sa fac chestiile astea si ti-am zis ca le fac. O data sa te ajut cand ai nevoie, cum ai zis, si te ajut...".

Deputatul strangea bani pentru un eveniment la care venea ministrul pentru IMM-uri si Turism, Maria Grapini

"Bai Cipriane, si-ti mai spun si altceva si cu asta am...sa-ti spun...aaa....ca la orice partid se cere niste bani, ca nu ma feresc de tine, mi-a cerut niste bani astia... (neinteligibil)... si organizarea, uite a venit oameni, acuma vine Grapinni, tre sa-i fac masa cu aia... eu de unde sa platesc? Asa tu mai stii o relatie, ala mai stie o relatie! Ca mi-a cerut... ba da tu n-ai niciun director aici... acuma o sa fie conferinta mea judeteana, o sa zica, ba, unde mergem, ce facem... iti dai seama, combinatii.... Stii tu mai bine ca nu te invat eu pe tine! Si zice ba, dar tu ce, esti vreun prost pe aici? Aia e... combinatii grele pe care le stii si tu mai bine ca mine! Eu m-am dus aicea ca asa a fost, eu imi bag p... in ei, chiar nu ma duceam dar am avut obligatii, la partidul asta! Daca era altul..."

Coleg de facultate cu Daniel Constantin

Deputatul nu a ezitat sa-i aminteasca celui caruia i-a cerut spaga ca poate numi si o alta persoana, mai ales ca exista un alt candidat pentru post, ce avea marele atu de a fi fost coleg de facultate cu ministrul Agriculturii si presedintele PC, Daniel Constantin

Gheorghe Coman: Bai, eu pot sa aduc pe altul, pot sa aduc maine! Sa-ti spun...realitatea, ca nu...mi-a impus unul! I-am spus ca esti prietenul meu. Mi-a impus! Si-ti spun si pe cine! Unul care a fost coleg de facultate cu Daniel. Ti-am zis oare?

Cate telefoane are un deputat combinator si cum se roaga un functionar pentru postul lui

"BC:Cate telefoane ai, ma? Cinci, sase?

COMAN GHEORGHE (notat in continuare cu CG): Am pa fiecare masina! In afara de astea!

BC:Asa. A... Bun! Ce vroiam sa zic atunci...

CG:Deci ca...

BC:Nu, ma. Ca sa stiu si io treaba. Hai ca io zic repede si n-am... taiat-o.

CG:Da. Zi. BC:Bun! Io am inteles asa: Tot tu esti...

BC:Da-i dracu! Nu d-asta... nu d-asta te-am intrebat. Io te-am intrebat asa: vroiam sa fiu convins ca postu meu tine tot de tine, stii?

CG:Da de cine?

BC:Pai nu...

CG:Pai si primu, tot de mine, da io am facut alta smecherie...

BC:A! Ma rog!

CG:Ca...

BC:Pa mine ma intereseaza postu meu! Deci postu meu tine de tine! Bun!

CG:Am facut alta smecherie, i l-am dat lu PSD si io mi-am luat Electrica. Care-i problema?

BC: (injura - n.n) Nu, ma! Postu meu, io vorbesc de mine, ma!

CG:Da. deci la ora actuala, tine de mine.

BC: Bun! Asa...

CG:... tu... poti sa intrebi pa cine vrei tu...

BC: Ca sa fiu si io sigur ca raman pa functie, asa cum am discutat de fiecare data, la modul cel mai cinstit, trebuie sa fac chestiile astea si ti-am zis ca le fac.O data sa te ajut cand ai nevoie, cum ai zis, si te ajut..."

Cum se fac seminarii politice, cu "porc"

"CG:Si in ianuarie, am o nevoie si io. Nu io, partidul. In ianuarie fac o tabara d-asta politica, de-un porc.

BC:De-un porc? Din ianuarie?

CG:Si-l duc la Stel... doamna Stel...

BC:Pa cat Ianuarie? Ca sa-l pregatesc... sa ma pregatesc de...

CG:Nu stiu cand. Acuma stiu tot Cipriane, ca se programeaza scoala politica.

BC:Oricum nu se face pana-n zece Ianuarie.

CG: Nu, ma! Face fiecare, fiecare face, fiecare judet face, se fac doua tabere politice pa luna.

BC: Da, ma, da! Nu, ma, zic porcu, sa fie pentru antren, asa, sa vada lumea cum il taie...

CG: A, nu, ma! Taie, il taie oamenii la tabara... Nu, la tabara acolo!

(...)

CG: Nu, nu s-a dus! Io aseara eram pa la un chef si cu marii smecheri din BUCURESTI, ma! Am stat pana la trei azi-noapte! Ce dracu... Au venit si altii smecheri, bine OPREA-i smecher, au venit si altii smecheri, ce dracu... Nu m-am certat... da' nu..."

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca deputatii se vor reuni in sedinta extraordinara in prima decada a lunii ianuarie pentru a discuta arestarea deputatului PC Gheorghe Coman, prins in flagrant in timp ce lua mita.

Coman a fost suspendat din Partidul Conservator vineri, potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial al partidului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#gheorghe Coman deputat stenograme, #Coman PC stenograme mita, #Coman deputat stenograme PNL , #DNA
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Cine lucreaza la acest dosar are voie sa si divulge imediat din el?