Titu Bojin, dupa audierile la DNA in dosarul de coruptie al sefilor IPJ Timis: Presedintele CJ nu e sofer

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 20:59
4755 citiri
Titu Bojin, dupa audierile la DNA in dosarul de coruptie al sefilor IPJ Timis: Presedintele CJ nu e sofer
Foto: Renasterea

Presedintele CJ Timis, Titu Bojin, a declarat, joi, dupa audierile la DNA, in dosarul in care mai multi sefi din cadrul IPJ Timis sunt arestati preventiv pentru fapte de coruptie, ca "nu este sofer", refuzand sa dea alte detalii in privinta unui accident rutier in care ar fi fost implicat in 2014.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Timis, Titu Bojin, a fost audiat, joi dupa-amiaza, aproximativ o ora la sediul DNA Timisoara, in dosarul de coruptie in care sunt arestati preventiv pentru fapte de coruptie seful IPJ Timis, Sorin Muntean, adjunctul sau, Florin Bolbos, seful Politiei Rutiere Timis, Marcel Craciunescu, primarul orasului Recas, Teodor Pavel, precum si sefului postului de Politie Recas, Marian Temu, si seful Politiei Locale Recas, Doru Berzescu.

Potrivit unor surse judiciare, Titu Bojin a fost chemat la DNA pentru a da explicatii, dupa ce ar fi fost implicat intr-un incident rutier petrecut in luna mai 2014 pe autostrada Timisoara - Lugoj.

La audierile de la DNA Timisoara, Titu Bojin a fost insotit de catre avocatul sau, iar la plecarea din sediul institutiei, intrebat daca are vreo legatura cu incidentul de pe autostrada Timisoara - Lugoj, Titu Bojin a raspuns doar atat: "Presedintele Consiliului Judetean nu este sofer".

La intrarea la audieri, Titu Bojin a spus ca nu se afla el la volan in acea masina.

Cine este si ce avere are Titu Bojin, seful CJ Timis - apropiat si protejat al lui Ilie Sarbu

Procurorii au informatii ca Bojin s-ar fi aflat la volanul unui autoturism Hyundai si ar fi condus pe contrasens mai multi kilometri, iar la un moment dat o soferita a incercat sa il evite, ajungand intr-un parapet. Potrivit anchetatorilor, soferul autoturismului Hyundai nu ar fi oprit si si-ar fi continuat drumul, procurorii suspectand ca politistii de la IPJ Timis ar fi musamalizat acest incident rutier.

La sediul DNA Timisoara a mai fost adus la audieri, tot joi dupa-amiaza, si seful Politiei Rutiere Timis, Marcel Craciunescu, care se afla in stare de arest preventiv pentru luare de mita.

Luni dimineata, DNA a facut perchezitii la mai multe insitutii, intre care IPJ Timis, Serviciul Circulatie Rutiera si Primaria Recas, la locuinta sefului Serviciului Circulatie Rutiera Timis, Marcel Craciunescu, din satul Ghiroda, dar si la locuinta parintilor acestuia, din Timisoara, intr-un dosar vizand infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, care ar fi fost comise in perioada 2013 - 2014.

In urma perchezitiilor au fost retinuti si, ulterior, marti seara, arestati preventiv seful IPJ Timis, Sorin Petru Muntean, si adjunctul sau, Florin Mircea Bolbos, precum si seful Politiei Recas, Marian Dorinel Temu, toti trei pentru abuz in serviciu, seful Politiei Rutiere Timis, Nicusor Marcel Craciunescu, pentru patru infractiuni de luare de mita, primarul orasului Recas, Teodor Pavel, pentru instigare la uzurparea functiei, la hartuire si la abuz in serviciu, seful Politiei Locale Recas, Doru Adrian Berzescu (functionar public aflat in subordinea primarului orasului Recas), pentru uzurparea functiei si hartuire, si ofiterii de Politie Cosmin Ionut Bledea si Vasilica Girbaci, pentru dare de mita.

Conform unor surse judiciare, in ancheta ar mai fi vizati prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu, si omul de afaceri Eugen Milutinovici, sotul directoarei DGASPC Timis, Valentina Emilia Milutinovici, care este si presedintele Organizatiei de Femei a PSD Timis.

Contactat, luni, de corespondentul MEDIAFAX, prefectul de Timis, Eugen Dogariu, spunea ca nu stie nimic despre ancheta DNA, afland din presa ca se fac mai multe perchezitii la institutii publice din Timisoara.

De asemenea, in acelasi dosar procurorii DNA au dispus, in urma audierilor, luarea masurii controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele omului de afaceri Eugen Milutinovici, cercetat pentru instigare la abuz in serviciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Titu Bojin accident masina, #Titu Bojin DNA accident 2014, #Titu Bojin DNA, #Titu Bojin dosar coruptie , #DNA
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
in partidul de culoare rosie sunt doar criminali !
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5