Tranzactiile omului de afaceri Ioan Niculae, in vizorul DNA

Miercuri, 10 August 2011, ora 11:34
2031 citiri
Tranzactiile omului de afaceri Ioan Niculae, in vizorul DNA
Foto: Arhiva

Legaturile omului de afaceri Ioan Niculae cu un inspector ANAF arestat pentru trafic de influenta si cotele de participatii ale acestuia intr-o societate implicata in controversata afacere "Tutunul romanesc" vor fi anchetate de DNA intr-un nou dosar, in care sunt vehiculate mai multe suspiciuni de fals.

In martie anul acesta, izbucnea un scandal de proportii: inspectorul ANAF Adrian Gavrila si consilierul fiscal Marius Stancescu erau arestati pentru trafic de influenta, dupa ce afaceristul italian Antonello Celestini i-a denuntat la DNA, aratand ca cei doi ar fi pretins bani sustinand ca aveau influenta pe langa presedintele ANAF, Sorin Blejnar, scrie Romania Libera.

Intre timp, cei doi au fost trimisi in judecata, iar din dosarul lor procurorii anticoruptie au decis sa mai formeze inca trei dosare in care sunt implicate nume surpriza.

Cea mai importanta disjungere din dosarul in care Gavrila si Stancescu au fost trimisi in judecata il vizeaza pe inspectorul ANAF Adrian Gavrila si relatiile sale cu miliardarul Ioan Niculae, aflat pe locul al treilea in topul celor mai bogati romani, realizat de revista Capital.

De altfel, procurorii arata in rechizitoriul lui Gavrila ca vor verifica mai multe conexiuni care pornesc de la Niculae, patronul grupului InterAgro si al fostei societati Tutunul Romanesc: "Intrucat in legatura cu aceasta fapta nu au fost finalizate cercetarile la actiunile cesionate de denuntatorul Celestini Antonello, cotele de participatii ale martorului Ioan Niculae in Galaxy Tobacco SA, legaturile dintre SC Galaxy, SC Interagro, legaturile dintre Ioan Niculae si societatea CTS Tobacco Ltd, urmeaza sa se dispuna disjungerea, cercetarile urmand a fi efectuate fata de inculpat intr-un alt dosar constituit la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie in care se vor efectua cercetari si sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 290 Cod penal (fals in inscrisuri sub semnatura privata)", se arata in rechizitoriul DNA prin care au fost trimisi in judecata Adrian Gavrila si Marius Stancescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioan Niculae afaceri, #Ioan Niculae DNA, #Ioan Niculae martor , #DNA