Un director ANAF a fost pus sub acuzare de DNA pentru o spaga de 7 milioane de lei

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 16:48
9412 citiri
Un director ANAF a fost pus sub acuzare de DNA pentru o spaga de 7 milioane de lei
Foto: Arhiva Pixabay

Fostul sef al Directiei de Investitii Achizitii Publice si Servicii Interne din Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Dan Stroe, a fost pus vineri sub acuzare pentru trafic de influenta si instigare la spalare a banilor.

Potrivit DNA, in perioada iulie 2011-februarie 2012, Dan Stroe ar fi pretins de la trei oameni de afaceri suma totala de 6.922.790 lei (3.020.588 lei, 1.257.902 lei si 2.644.300 lei), "reprezentand pretul influentei pe care acesta din urma ar fi exercitat-o asupra colegilor sai cu atributii in procedura de achizitie, in vederea adjudecarii, de catre societatile celor trei persoane, a unor licitatii avand ca obiect achizitionarea de catre institutia publica a unor produse software."

Banii respectivi, reprezentand 10% si 20% din valoarea contractelor, ar fi fost remisi functionarului indirect, prin transfer bancar, in contul unor societati indicate si controlate de acesta din urma, in baza unor contracte fictive de prestari servicii, explica anchetatorii.

Unul dintre afaceristii care i-ar fi platit "comisionul" este directorul general al firmei Omnilogic, Gabriel Marin, potrivit unor surse judiciare. Acesta a fost pus joi sub acuzare in acest caz.

Intr-unul dintre cazuri, Dan Stroe l-ar fi determinat pe administratorul uneia dintre societatile agreate sa incheie contractele respective in scopul de a disimula originea ilicita a sumelor pretinse si primite.

Dosarele lui Stroe

Dan Stroe a mai fost implicat in anchetele DNA in dosarul in care fostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru o spaga de 12,5 milioane de lei.

Detalii aici: De ce a fost trimis la inchisoare fostul sef al Fiscului, Sorin Blejnar - o spaga de 12,5 milioane lei

In acest caz, Stroe a incheiat cu procurorii DNA un acord de recunoastere a vinovatiei, admis de Tribunalul Bucuresti, si a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita.

Fostul sef al Directiei de Investitii Achizitii Publice si Servicii Interne mai este implicat si in celebrul dosar privind "Mafia Zaharului", realizat de procurorii DIICOT. El a fost condamnat in prima instanta la 7 ani de inchisoare.

Afla mai multe despre condamnarile din acest caz: Fostul senator "Butoane" a fost condamnat sa munceasca in folosul comunitatii la biblioteca din Giurgiu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Stroe spaga ANAF DNA, #DAn Stroe mita, #DAn Stroe Blejnar, #DAn Stroe Omnilogic, #DAn Stroe coruptie , #DNA