Un martor spune ca Apa Nova a cumparat "bunavointa" unor televiziuni: Care sunt posturile acuzate

Luni, 05 Octombrie 2015, ora 20:28
6000 citiri
Un martor spune ca Apa Nova a cumparat "bunavointa" unor televiziuni: Care sunt posturile acuzate
Foto: Arhiva Ziare.com

Un martor sustine ca Apa Nova ar fi cumparat "bunavointa" unor televiziuni, prin intermediul unei firme a omului de afaceri Ovidiu Semenescu, arata judecatorii de la Curtea de Apel Ploiesti.

Furnizorul de apa ar fi incheiat contracte cu televiziunile respective pe sume "importante", pentru ca posturile TV sa nu relateze despre aspecte negative din activitatea companiei, potrivit motivarii instantei la decizia de a-i cerceta sub control judiciar pe Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL si omul de afaceri Ovidiu Semenescu.

Martorul care a dat declaratii la DNA Ploiesti a prezentat numele a patru societati care controleaza patru posturi, si anume Realitatea TV, Antena 3, B1 TV si Romania TV, relateaza Mediafax.

DNA: Exista riscul falsificarii sau ascunderii de documente in dosarul Apa Nova

"Din declaratia martorului amenintat I.A., din 14 septembrie 2015, rezulta ca Semenescu Ovidiu Traian controleaza SC Avatar Media Project SRL, agent economic prin intermediul caruia, astfel cum rezulta din actele existente la dosarul cauzei, in perioada de referinta, au fost facute plati importante de catre SC Apa Nova SA catre Realitatea Media SA, Antena 3 SA, Bl Channel SRL, RTV Satelite Net SRL s.a.", se arata in documentul citat.

Judecatorii au precizat in motivare ca "acelasi martor a sustinut ca prin intermediul S.C. Avatar S.R.L. este cumparata 'bunavointa' trusturilor de presa care, de o buna perioada de timp, nu au mai prezentat aspecte negative legate de activitatea firmelor din cadrul Grupului Veolia".

Cum se apara Cozmin Gusa

Cozmin Gusa, unul dintre principalii actionari ai societatii care detine Realitatea TV, a spus ca il cunoaste de multi ani pe Semenescu, dar nu si pe membrii echipei administrative de la Apa Nova.

Acesta a subliniat ca el nu se ocupa de treburile administrative de la Realitatea Media SA, asa ca nu stie ce contracte ar fi incheiat firma cu Avatar Media Project SRL sau cu furnizorul de apa.

"Nu stiu, pentru ca nu ma ocup. Realitatea Media este in insolventa si are un administrator special care se ocupa de partea administrativa si un administrator judiciar. Dansii lucreaza aici, singura mea implicarea la Realitatea este pe partea de strategie editoriala", a explicat Cozmin Gusa.

Dosarul Apa Nova: Sotia unui fost ministru, audiata la DNA

Intrebat daca este posibil totusi ca Realitatea Media sa fi incheiat un astfel de contract, Gusa a mentionat ca "n-ar avea de ce sa nu fie adevarat", pentru ca societatea Veolia cumpara publicitate in toata lumea si, cel mai probabil, la toate televiziunile din tara noastra.

"N-ar avea de ce sa nu fie adevarat, pentru ca ei, Veolia, fac reclama pe toata planeta, nu fac numai in Romania si cred ca fac la toate televiziunile reclama (...) In Franta, sunt sponsorul principal la cele mai mari competitii sportive, (se promoveaza - n.red.) in toata mass-media", a mentionat Cozmin Gusa.

In schimb, Sorin Oancea, asociat la B1 TV Channel SRL, care controleaza postul B1 TV, si director general al televiziunii, a spus ca nu vrea sa comenteze pe marginea acestui subiect in momentul de fata. Nici reprezentantii televiziunilor Antena 3 si Romania TV nu au dorit sa faca declaratii pe aceasta tema.

Costin Berevoianu, Vlad Moisescu si Ovidiu Semenescu au fost retinuti de DNA Ploiesti pe 24 septembrie, in dosarul de coruptie de la Apa Nova. Ulterior, instanat a decis ca cei trei suspecti sa fie cercetati sub control judiciar.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Apa Nova televiziuni, #Apa Nova contracte televiziuni, #Apa Nova DNA , #DNA