Un profesor de la Academia de Politie a recunoscut ca a oferit studentilor subiectele de licenta si a acceptat sa fie condamnat

Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 14:45
7505 citiri
Un profesor de la Academia de Politie a recunoscut ca a oferit studentilor subiectele de licenta si a acceptat sa fie condamnat
Foto: Arhiva Ziare.com

Un profesor de la Academia de Politie care a participat la elaborarea subiectelor de licenta la disciplina Combaterea Criminalitatii Organizate si le-a dat studentilor cu o zi inainte de examen este cercetat de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Cadrul universitar si-a recunoscut fapta si a fost de acord cu pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare cu suspendare.

DNA a anuntat, vineri, ca Dascalu Stefan Gabriel, cadru universitar al Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza, cercetat pentru infractiunea de folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei.

"Inculpatul Dascalu Stefan Gabriel, in calitate de cadru universitar al Academiei de Politie Alexandru Ioan Cuza si persoana care a participat la elaborarea subiectelor la disciplina Combaterea Criminalitatii Organizate pentru sesiunea de licenta din iulie 2017, la data de 03.07.2017, cu o zi inainte de derularea examenului de licenta, a dat la doi studenti subiectele ce urmau sa se regaseasca in grilele de la materia de specialitate, la examenul din data de 04.07.2017, informatii ce aveau caracter nepublic la momentul furnizarii si pe care cele doua persoane le-au transmis colegilor de grupa.

Ca urmare, 30 din cei 32 de studenti care au participat la examenul de licenta la specialitatea respectiva au obtinut astfel un folos necuvenit constand in obtinerea notei 9,70 la examen si promovarea examenului de licenta", au transmis reprezentantii DNA.

Potrivit acestora, in prezenta avocatului, Dascalu Stefan Gabriel "a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate".

Profesorul a fost condamnat la pedeapsa de un an si sase luni inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe un termen de doi ani.

"Inculpatul va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Sector III si Fundatiei pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare pe o perioada de 60 zile lucratoare", au mai precizat reprezentantii DNA.

Dosarul de urmarire penala si acordul de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Bucuresti.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#DNA profesor subiecte licenta, #DNA profesor subiecte student , #DNA
Comentarii