Unda verde pentru arestarea deputatul PSD Ion Ochi: Definitia filosofica a dreptatii si analogia cu gramatica

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 11:56
3541 citiri
Unda verde pentru arestarea deputatul PSD Ion Ochi: Definitia filosofica a dreptatii si analogia cu gramatica

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz favorabil, luni, pentru retinerea si arestarea parlamentarului PSD Ion Ochi.

DNA a facut aceasta solicitare martea trecuta, cand l-a acuzat pe deputatul social-democrat de abuz in serviciu si luare de mita, iar votul final se va da in Camera Deputatilor.

In timpul audierii din comisie, Ion Ochi a insistat ca deputatii juristi sa voteze favorabil in cazul cererii DNA de incuviinatere a retinerii si arestarii, motivand ca are incredere in justitia din Romania si ca va demonstra ca este nevinovat, transmite Antena 3.

Ion Ochi prezinta pericol public. Si-a construit imaginea de persoana de neatins - referat DNA

La iesire, Ion Ochi a precizat ca faptele pentru care DNA a intocmit dosar penal sunt din anul 2011, de pe vremea la care era vicepresedinte al Consiliului Judetean Barsov, si ca de atunci nu au mai aparut elemente noi, asa ca solicitarea procurorilor de incuviintare a arestarii este lipsita de substanta.

"Dreptatea, din punctul meu de vedere, este un raport de convenienta intre lucrurile care nu se schimba indiferent de cei care stau in spatele lucrurilor si cei care le analizeaza. Nu e nicio folosofie.

Este vorba despre niste fapte pe care le-am facut in 2011, pentru care s-a constituit dosar penal, nu au aparut elemente noi in acest dosar, nu sunt fapte pe care sa le fi facut dupa, care sa motiveze retinerea si arestarea. Ce se cere e motivat de faptul ca eu am calitatea de parlamentar si sut membru al unui partid aflat la guvernare. Asta nu e un motiv sa presezi libertatea unui om", a declarat deputatul, asigurand ca toate contractele atribuite de CJ Brasov au respectat legea.

Arestarea si lectia de gramatica

Acesta a comparat situatia in care se afla cu un subiect de la examenul de admitere la liceu, in care avea de analizat "partile de vorbire" ale versului "Imparat slavit e codrul". Ochi a facut o confuzie, el referindu-se de fapt la partile de propozitie.

"Dupa examen m-am dus sa ma consult cu profesorul care era Subiectul. El m-a intrebat cui i-am pus intrebarea, iar eu am raspuns 'Cine e imparat? Codrul'. 'De ce n-ai spus cine e codrul? Imparat', a zis el. In situatia asta suntem noi, daca se ia Subiectul de pe primul loc sau numele predicativ", a explicat Ion Ochi, mentionand ca isi va doveni nevinovatia in instanta daca se va ajunge acolo.

DNA a cerut, martea trecuta, procurorului general sa solicite avizul Camerei Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatului PSD Ion Ochi, pentru luare de mita si abuz in serviciu, fapte care ar fi fost comise in perioada in care a fost vicepresedinte al CJ Brasov.

https://ziare.com/stiri/dna/dna-cere-incuviintarea-arestarii-deputatului-ion-ochi-psd-1359322

Procurorii anticoruptie sustin ca exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca in a doua jumatate a anului 2011, fara respectarea prevederilor ordonentei privind achizitiile publice, Ion Ochi a acordat preferential un contract pentru lucrari de reparatii ale unui drum judetean intre localitatile Prejmer si Lunca Calnicului.

"Prin aceasta, a urmarit obtinerea de foloase materiale necuvenite, precum si de capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau sa se desfasoare in toamna anului 2012 (alegeri in urma carora a si devenit deputat).

Aceste lucrari au fost efectuate in proportie de aproximativ 60% in perioada noiembrie-decembrie 2011, fara sa existe vreo cerere din partea CJ Brasov, fara a exista vreun contract, fara specificatii tehnice si fara supraveghere din partea unui diriginte de santier", se arata in comunicatul remis presei de DNA, in care se mai precizeaza ca "lucrarile au fost executate necorespunzator, nu au fost finalizate, iar in prezent drumul judetean respectiv se afla intr-o stare comparabila cu cea de dinaintea reabilitarii, fiind necesare, potrivit estimarilor, aceleasi reparatii".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ion Ochi arestare, #Ion Ochi aviz arestare , #DNA