Valentin Preda, urmarit penal alaturi de un ofiter DNA (Video)

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 07:30
3685 citiri
Valentin Preda, urmarit penal alaturi de un ofiter DNA (Video)
Foto: ziuaconstanta.ro

Fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor Valentin Preda este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in acelasi dosar fiind pus sub acuzare si un ofiter de politie judiciara din cadrul DNA, Dan Emil Manolachi.

Valentin Preda este acuzat de complicitate la folosirea, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informatii in legatura cu fapte de coruptie si infractiunea de detinere, in afara indatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat.

El a parasit marti seara sediul DNA dupa 12 ore de audieri si a declarat ca este invinuit pentru detinere de documente cu caracter special.

Fata de cei doi, procurorii au dispus masura obligarii de a nu parasi localitatea pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA postat pe site-ul institutiei, Emil Dan Manolachi este acuzat de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informatii, infractiunea de divulgare a secretului care pericliteaza siguranta statului si infractiunea de favorizare a infractorului in legatura cu fapte de coruptie.

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista indicii temeinice ca in perioada noiembrie 2012 - 18 februarie 2013, invinuitul Manolachi, in calitate de ofiter de politie judiciara angajat la DNA, a transmis unor persoane neautorizate informatii confidentiale si date care constituie secrete de stat din dosare penale la care avea acces in virtutea atributiilor de serviciu, in acest fel zadarnicind cursul unor anchete penale aflate in instrumentare la DNA.

"In acelasi interval de timp, cu ajutorul lui Manolachi, invinuitul Preda, secretar de stat la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, a beneficiat de o serie de informatii confidentiale si secrete de stat continute in dosare penale aflate in instrumentare la DNA, pe care le-a valorificat in scop personal sau in folosul unor alte persoane din anturajul sau", se arata in comunicat.

Citarea cu mandat de aducere a invinuitului Valentin Preda, sustine sursa citata, s-a facut conform prevederilor art. 183 alin. 2 Cod de procedura penala, in interesul bunei derulari a anchetei penale.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Valentin Preda urmarit penal, #Valentin Preda DNA , #DNA