Vicepresedintele AVAS, suspect in dosarul sefului Cj Timis - e audiat la DNA

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 16:01
2112 citiri
Vicepresedintele AVAS, suspect in dosarul sefului Cj Timis - e audiat la DNA
Foto: Adevarul

Vicepresedintele AVAS, Stan Popa, este audiat miercuri la DNA, in dosarul in care este cercetat seful Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.

Popa ar avea calitate de suspect, potrivit Digi 24.

In acest dosar, Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis si seful regional al PSD, este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

Perchezitii DNA in Bucuresti si 11 judete: Contracte suspecte la CFR Calatori si CJ Timis

Social-democratul este acuzat ca a impus unor directori de institutii publice si unor primari - cel putin 17 primari, membri ai PSD - sa incheie contracte prin incredintare directa cu firma ECOMET West, controlata de apropiatul sau, George Didila.

Valoarea toatala a contractelor s-ar ridica la peste 170.000 de lei.

Perchezitii la 20 de institutii publice

Procurorii DNA au descins miercuri dimineata la Consiliul Judetean Timis si alte 19 institutii publice. Potrivit televiziunilor de stiri, anchetatorii DNA si ofiteri ai Jandarmeriei au cautat documente la sediul CJ Timis, dar si la locuinta lui Titu Bojin.

Persoanele vizate de ancheta sunt audiate la sediul DNA Timis, dar si la Bucuresti. Potrivit presei locale, seful CJ Timis a fost ridicat de DNA de acasa (din comuna Remetea Mare) si dus la sediul Palatului Administrativ pentru perchezitiile efectuate in dosar. La intrarea in sediul CJ, Titu Bojin a declarat ca nu stie ce vizeaza ancheta.

Ulterior, Bojin a fost luat de mascati din sediul institutiei si dus la Bucuresti cu o duba a Jandarmeriei, pentru a da explicatii in fata procurorilor de la sediul DNA din Capitala.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, Titu Bojin este suspectat de luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu, iar ancheta vizeaza contracte de achizitii atribuite ilegal de Consiliul Judetean Timis.

D.R.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Stan Popa Avas, #DNA Popa Titu Bojin , #DNA
Comentarii