De la cititori: Plantele etnobotanice

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 14:52
4422 citiri

Plantele halucinogene vandute in magazinele de vise din Romania baga in spital sute de tineri in fiecare luna si se fac vinovate de multele tentative de suicid si chiar decese.

Consumatorii de substante etnobotanice spun ca acestea pot fi mai periculoase decat heroina si cocaina. Deosebirea este ca aceste substante halucinogene sunt legale in UE.

O substanta poate fi interzisa numai daca are efecte nocive demonstrate asupra sanatatii. Prin urmare, unele dintre substante fiind inca legale nu se pot lua masuri pentru interzicerea lor.

Mai tari decat heroina

Comerciantii din spice-shopuri fac bani din vanzari de patrunjel si maghiran. Ceea ce vand ei nu este un amestec de plante naturale care sa provoace numai efecte psihotrope, ci sunt plante obisnuite stropite cu substante chimice care afecteaza corpul uman, inclusiv creierul, inclusiv sinapsele nervoase.

Spitalele sunt pline de consumatori care se prezinta cu efecte halucinogene si anume efecte de panica, de frica, fug de familie, de vecini, se izoleaza de oameni in general. Din cauza dependentei, devin violenti si hoti pentru a-si procura aceste plante, de asemenea slabesc foarte mult, nu mai pot dormi, nu mai pot manca, devenind numai piele si os. Unii sunt internati cu forta din cauza faptului ca ameninta sa se sinucida.

O parte dintre consumatorii de plante etnobotanice sunt constienti ca si-au dezamagit familiile si au pierdut foarte mult prin consumul acestor substante halucinogene.

La internare, medicii nu stiu exact continutul pliculetelor de substante halucinogene consumate, deoarece componentele acestora se schimba foarte des. Au fost depistate peste 40 de substante periculoase si s-au facut liste cu aceste substante. Se cheltuie foarte multi bani pentru depistarea substantei chimice activa, sintetizata in laborator, cu care sunt stropite aceste plante halucinogene.

Magazine de vise

Fenomenul de comercializare a substantelor halucinogene a iesit de mult de sub control.

Cum fac bani comerciantii de substante halucinogene? Gramul de plante se vinde cu 60 de lei. Materia prima provine din China, ajunge in Romania, apoi in Cipru unde se fac amestecurile, iar acestea revin in Romania unde sunt ambalate si apoi comercializate.

Comerciantii nu stiu ce pun in pliculete si habar nu au ce vand clientilor. Daca se iau pliculete cu aceeasi denumire comerciala, ele difera, deoarece exista posibilitatea sa nu mai contina aceleasi substante.

Astfel, nu plantele naturale in amestec sunt cele care determina probleme de dependenta si sanatate, ci substantele chimice active cu care sunt stropite aceste plante.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#plante droguri legale, #substante etnobotanice, #dependenta etnobotanice , #droguri legale