Opinii: Etnoflagelul visurilor desarte

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 09:46
1051 citiri
Opinii: Etnoflagelul visurilor desarte

Lupta impotriva etnobotanicelor pare la prima vedere una mai facila decat cea indreptata asupra drogurilor clasice. Exista un soi de dughene cu geamuri fumurii, acoperite conspirativ cu simboluri stilizate si logo-uri englezesti. Pana si orarul lor de functionare este unul bizar-strategic, 22-02.

Comertul se desfasoara la vad bun si daca se poate cat mai aproape de tintele usoare - institutiile de invatamant, camine tip internat etc. Totul este acoperit cu teancuri de facturi, registre, autorizatii.

Periculozitatea acestui fel de negot provine din siretenia modului de aplicare, precum si dintr-un vid de legislatie. Aceste buruieni cu efect psihotrop, cu loc de "imbarcare" Asia Centrala, cuprind o gama extinsa de denumiri si proprietati fizico-chimice. Un capitol intreg de probabilitati matematice le pot combina, permuta sau aranja.

Varsta vizata de vanzatorii de cosmaruri este cat se poate de vulnerabila. Ea se afla intre copilarie si adolescenta. Efectele sunt imprevizibile si chiar devastatoare. Pot aparea atacuri de panica, afectiuni psiho-motorii, senzatie de moarte iminenta, dependenta, coma.

Autoritatile si medicina din tara au fost prinse pe picior gresit, iar riposta lor este inca prea lenta pentru a fi eficace. Unele orase mari au luat firave masuri, promitand o serie de initiative mult mai radicale. Verificari ale compozitiilor, scoaterea dughenelor in afara localitatilor s.a.m.d.

Eventualele amenzi nu pot fi decat sicane pasagere, daca luam in calcul profitul imens (sute de mii de euro anual)pe care-l inregistreaza pseudomagazinele care vand fum halucinogen.

In schimb, de li se ataseaza obligativitatea platii spitalizarii victimelor ori, Doamne fereste!, a serviciilor de pompe funebre plus hrana din puscariile ai caror locatari urmeaza a fi, poate ca le vor da mai mult de gandit.

Totalul romanilor cazuti in mrejele intunericului verde a ajuns la 3.000. E deja prea mult.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#magazine plante etnobotanice, #problema droguri legale , #droguri legale