Ziare.com

Romania, a 10-a tara din UE care legalizeaza marijuana medicinala - Huffington Post

de Daniela Gradinaru
Duminica, 06 Octombrie 2013, ora 11:54

   

Romania, a 10-a tara din UE care legalizeaza marijuana medicinala - Huffington Post
Romania a legalizat saptamana aceasta marijuana medicinala, devenind a zecea tara din Uniunea Europeana care permite folosirea acestei plante in scopuri terapeutice.

Astfel, pacientii romani pot utiliza aceasta planta pentru in tratamentul durerilor, potrivit noilor prevederi din legislatia romana, anunta Huffington Post.

In prezent, posesia de marijuana este ilegala in Romania. Desi folosirea marijuane in scopuri recreationale este interzisa, derivatii acestei plante pot fi folosit acum pentru a trata diverse boli, precum epilepsia, cancerul sau scleroza.

Producatorii vor putea sa faca cereri catre Agentia Nationala a Medicamentului pentru a li se permite sa comercializeze pe piata medicamente care contin marijuana.

Republica Ceha, Franta si Olanda se afla printre tarile din UE care au legalizat folosirea produselor medicinale cu marijuana.

La inceputul acestei saptamani, Elvetia a relaxat legislatia privind utilizarea marijuanei. Desi marijuana nu este legala, autoritatile nu vor pedepsi persoanele care au asupra lor zece grame sau mai putin din acest drog.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11180 ori