Vedetele protesteaza de Valentine's Day impotriva etnobotanicelor

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 16:28
2261 citiri
Vedetele protesteaza de Valentine's Day impotriva etnobotanicelor
Foto: Radio Zu

Mai multe vedete autohtone s-au alaturat campaniei "Iubim viata", pentru combaterea consumului de droguri, desfasurata de Mihai Morar si Daniel Buzdugan.

Cei doi DJ de radio ii asteapta pe care sustin cauza luni, 14 februarie, in Piata Victoriei, sa iasa in strada pentru a cere Guvernului actiuni concrete impotriva consumului de etnobotanice, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Printre sustinatorii campaniei se numara in primul rand fosti consumatori de produse etnobotanice, dar si rude ale victimelor. Cei doi realizatori de radio au ales ziua de Valentine's Day pentru a arata ca iubirea poate fi perceputa in mai multe feluri.

Zece sicrie pentru Boc de la Elan Schwarzenberg

Vedeta TV Mihaela Radulescu a anuntat ca sustine campania, iar fostul ei sot, Elan Schwarzenberg, a spus si el ca sustine protestul, intr-un mod inedit, aducand zece sicrie pentru premierul Emil Boc.

"Va voi trimite luni 10 sicrie goale pe care i le veti lasa domnului Boc in Piata Victoriei. Simbolistica acestor sicrie este foarte simpla. Ele sunt goale. Daca Emil Boc va stopa fenomenul, vor ramane goale. Daca nu, exact pe sufletul lui vor atarna viitorii morti din cauza etnobotanicelor", a declarat omul de afaceri, la un post de radio.

Etnobotanicele, vise la plic care te baga la balamuc - Reportaj Ziare.com

La campanie s-au alaturat actorul Mihai Bendeac, dar si realizatorul TV Dan Negru, care aminteste pe blog despre actorul James Dean, a carui viata a fost marcata de consumul de droguri si alcool.

"M-am alaturat campaniei lui Morar si Buzdugan impotriva magazinelor de vise. Cred in campania lor si sunt sigur ca mitingul de luni va avea efecte", a scris Dan Negru, pe blog.

Campania este sustinuta si de Andreea Marin, dar si de cantareata Camelia Sucu. Rapper-ul Puya va fi si el prezent la eveniment si va canta imnul campaniei, "Pune-i la pamant".

Atacati pe strada de un tanar aflat sub influenta etnobotanicelor

60% dintre tinerii romani spun ca au consumat etnobotanice

Radiodifuziunea Romana s-a alaturat de asemenea campaniei initiate de RADIO ZU, "Iubim Viata", si a anuntat ca se va alatura oricarei initiative publice care vizeaza combaterea consumului de droguri, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

"Potrivit unei monitorizari realizate recent de Consiliul Europei, tara noastra ocupa locul patru in ce priveste consumul de etnobotanice, dupa Marea Britanie, Germania si Olanda, cu peste 600 de 'magazine de vise', inclusiv in mediul virtual, la nivelul intregii tari.

Peste jumatate din tinerii romani consuma etnobotanice

Conform statisticilor, varsta medie a consumatorilor este cuprinsa intre 15 si 18 ani, 60% dintre tinerii romani declarand ca au consumat cel putin odata plante etnobotanice, in special a produselor de tip 'spice', alcatuite din amestecuri de plante si substante cu efect halucinogen, uneori mai grav decat cel al heroinei sau cocainei", se mai arata in sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#etnobotanice, #proteste vedete etnobotanice, #campanie Iubim Viata , #droguri legale