"Crocodil", ucigasul drog care vine din Rusia

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 08:14
27451 citiri
"Crocodil", ucigasul drog care vine din Rusia

"Croco" este ieftin, usor de cumparat si, totodata, letal. Acest drog isi devoreaza consumatorul pe dinauntru, pielea victimelor devenind de culoare gri-verde cu rani extrem de urate. In Rusia, dependenti de acest drog sunt cu sutele de mii, iar in Germania a sunat deja alarma.

In compozitia narcoticului intitulat generic "Crocodil", pe scurt "Croco", substanta chimica de baza este opiaceul Dezomorfin. Dependentii de droguri il folosesc ca un substituent pentru heroina, pregatindu-si-l singuri. Acestia amesteca niste comprimate de codeina cu diluant, benzina si acid fosforic. Substanta obtinuta, de culoare maro inchis, are un efect devastator asupra organismului, arata Deutsche Welle.

Numele de "Crocodil" dat drogului nu este intamplator, deoarece, dupa consumarea lui, pielea utilizatorului devine gri-verde, prezentand un fel de solzi. Pe intregul corp apar rani care aduc aminte de scabie.

Drogul isi devoreaza consumatorul pe interior, fiind afectate pe rand toate organele corpului. Intr-o etapa finala, carnea se separa la propriu de oase. Consumul de "croc" duce frecvent la amputari de organe, fiind chiar fatal.

Moartea survine pe fondul insuficientei hepatice sau din cauza unor hemoragii interne abundente.

Creat de cele mai multe ori in locuintele proprii, ca inlocuitor pentru heroina, acest susbtituent este mult mai periculos decat originalul. Efectul lui "croco" nu dureaza decat doua ore, astfel ca trebuie injectat mult mai des. In plus, "specialitatea" ruseasca duce mult mai repede la dependenta. Odata luat, este greu pentru consumator sa nu-l foloseasca si a doua oara.

In Germania, a fost data alarma, patru dependenti din Bochum prezentand simptomele indicate mai sus. In Rusia, reteta pentru fabricarea drogului circula liber pe Internet. Principalul ingredient, codeina, poate fi cumparat de oriunde.

In Rusia, numai in primul trimestru al anului 2011, au fost confiscate 65 milioane doze de dezomorfin. Potrivit statisticilor oficiale, Rusia are 100.000 dependenti de droguri, dar cifrele neoficiale arata ca numarul se ridca la peste un milion. In Germania, din fericire, codeina se vinde numai pe baza de reteta. Cum o fi in Romania?

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#drog Rusia, #crocodil drog Rusia, #droguri dependenti Germania , #droguri