Guvernul infiinteaza Agentia Antidrog si Agentia impotriva Traficului de Persoane

Joi, 12 Mai 2011, ora 12:43
1918 citiri
Guvernul infiinteaza Agentia Antidrog si Agentia impotriva Traficului de Persoane

Agentia Nationala Antidrog (ANA) si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane (ANITP) sunt functionale, incepand de joi, potrivit unor hotarari de guvern adoptate miercuri.

Agentia Nationala Antidrog va avea printre atributii elaborarea proiectului Strategiei nationale antidrog, a planului de actiune, precum si a Raportului national privind evolutia si nivelul traficului si consumului ilicit de droguri.

Raportul va fi inaintat Guvernului, precum si organismelor internationale abilitate sa asigure aplicarea prevederilor conventiilor internationale, in conformitate cu acordurile ratificate de Romania, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Interne, remis Ziare.com.

ANA va indeplini rolul de punct national focal in Reteaua Europeana de Informatii cu privire la Droguri si Dependentei de Droguri (REITOX), conform Regulamentului Consiliului European de Droguri si Toxicomanii, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cadrul Agentiei Nationale Antidrog se infiinteaza structuri regionale, fara personalitate juridica, avand unul sau mai multe centre de prevenire, evaluare si consiliere antidrog/centre de asistenta integrata in adictii, a caror organizare se stabileste prin regulamentul de organizare si functionare al Agentiei.

In vederea implementarii unui sistem performant de comunicare si colaborare intre Agentie si institutiile/autoritatile implicate in aplicarea Strategiei nationale antidrog, pe langa Agentie, se constituie Consiliul consultativ si Consiliul stiintific si de cercetare.

Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane va avea printre atributii coordonarea, evaluarea si monitorizarea, la nivel national, a aplicarii politicilor in domeniul traficului de persoane de catre institutiile publice, precum si a celor din domeniul protectiei si asistentei acordate victimelor acestuia, precum si elaborarea proiectului Strategiei nationale impotriva traficului de persoane.

Totodata, ANITP va intocmi, in colaborare cu celelalte structuri ale MAI, pe baza datelor furnizate de institutiile publice cu atributii in domeniu, Raportul anual privind evolutia traficului de persoane, care se supune spre aprobare Guvernului. Agentia va elabora si fundamenta programe de interes national privind prevenirea traficului de persoane si asistenta acordata victimelor acestuia in vederea reintegrarii sociale.

In cadrul Agentiei se infiinteaza 15 centre regionale, fara personalitate juridica, constituie in judetele in care functioneaza Curti de Apel, a caror organizare se stabileste prin regulamentul de organizare si functionare a Agentiei.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#Agentia Nationala Antidrog, #Agentie Trafic persoane, #infiintare agentie droguri , #droguri