Aberatia zilei: Dupa montarea unui parapet de protectie, numarul accidentelor a crescut de 5 ori

Luni, 29 Februarie 2016, ora 17:26
10519 citiri
Aberatia zilei: Dupa montarea unui parapet de protectie, numarul accidentelor a crescut de 5 ori
Foto: Google Street View

Primaria localitatii Sangeorgiu de Mures va da in judecata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) pentru ca refuza sa desfiinteze parapetul din centrul comunei, din cauza caruia s-au inmultit semnificativ accidentele.

Mai mult, edilul acuza faptul ca si capacele de canal de pe drum stau de luni intregi nereparate. Peste 100 de capace au fost schimbate pentru ca s-au deteriorat din cauza circulatiei masinilor de mare tonaj, iar problema nu isi gaseste o solutie finala.

"Ceva rezolvare va trebui sa se gaseasca acolo, pentru ca nu ii pot linisti pe oameni si nici pe mine insumi ca trebuie sa ne obisnuim ca e bine, pentru ca, devreme ce sunt inca accidente, de vreme ce vedem ca de luni de zile stau acele capace de canal nerezolvate, se face slalom pe drumul national, nu pot sa stau cu mainile in buzunar si linistit, n-o sa renunt la lupta asta, e clar.

Am pregatit deja sa intentam un proces Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale. N-o sa permitem ca acel parapete sa ne desparta, mai degraba acel parapete ne va uni", a declarat luni primarul localitatii muresene, citat de Radio Mures.

Primarul a subliniat faptul ca va face tot posibilul pentru ca parapetul sa fie scos, pentru ca in localitate se petrec circa 20 de accidente in fiecare luna din cauza lui.

Separatorul de drum a fost montat pe DN15 de CNADNR in toamna trecuta, de-a lungul a 2,4 kilometri, pe raza localitatii Sangeorgiu de Mures. Dupa montarea lui, numarul accidentelor de circulatie a crescut atat de mult, incat localnicii au cerut scoaterea parapetului, amenintand chiar cu proteste de strada.

Intr-o conferinta de presa tinuta in luna noiembrie, primarul Sofalvi arata ca dupa instalarea parapetului numarul accidentelor in care au avut de suferit pietonii a crescut de 5 ori comparativ cu media anuala din perioada 2011-2014, scria atunci Cuvantul Liber.

De asemenea, numarul accidentelor in care fusesera implicate autoturisme crescuse de 3,5 ori, datele fiind confirmate de Inspectoratul de Politie Judetean Mures.

Primarul a explicat ca montarea parapetului de 0,8 m inaltime a dus la cresterea excesiva a vitezei in localitate, ingustarea benzilor de circulatie si reducerea vizibilitatii, mai ales la intersectii, cu alte cuvinte la generarea unui "efect de autostrada".

"Am facut toate demersurile pe care le poate face un primar, pentru a se renunta la aceasta idee, insa cei de la Companie mi-au raspuns ca ar trebui sa ne bucuram, ca se va crea un plus de siguranta in trafic, atat pentru autovehicule, cat si pentru locuitori. Iata efectele... sigurantei", a spus primarul.

Dimpotriva, din cauza parapetului, soferii observa prea tarziu pietonii care traverseaza regulamentar sau sensurile giratorii, iar pietonii si biciclistii sunt pusi in pericol chiar si pe trotuar, a mai afirmat edilul.

Localnicii au strans mai multe fotografii si inregistrari video de la locul producerii accidentelor, vrand astfel sa dovedeasca Politiei de la nivel central si judetean ca parapetul e un pericol pentru viata lor si trebuie scos. Mai mult, primarul a sustinut ca va monta bannere si tablite informative in care va prezenta "consecintele existentei parapetului".

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#parapet Sangeorgiu Mures, #proces primarie parapet CNADNR , #drumuri