Artera care leaga Colentina de Pantelimon a fost inaugurata

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 17:01
2738 citiri
Artera care leaga Colentina de Pantelimon a fost inaugurata

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat, luni, inelul median care face legatura intre cartierele Colentina si Pantelimon. Acesta a declarat ca pe aici vor circula zilnic aproximativ 35.000 de masini, permitand si descongestionarea traficului dinspre autostrada A3.

Sorin Oprescu a spus ca investitia "Strapungere Doamna Ghica - Bulevardul Chisinau si pasaj suprateran peste calea ferata" face parte din intregirea inelului median de circulatie din Capitala.

Prin noua artera este legata circulatia in trei cartiere, respectiv Petricani, Colentina si Pantelimon.

Sorin Oprescu a mai spus ca noua artera va ajuta foarte mult traficul care vine dinspre autostrada A3.

"Este practic unica solutie de descarcare a traficului de pe viitoarea autostrada A3", a adaugat primarul Capitalei.

Premierul Victor Ponta, care a participat la deschiderea noii artere, l-a felicitat pe primarul Sorin Oprescu pentru finalizarea lucrarilor la acest proiect.

"Ma bucur foarte mult pentru faptul ca isi continua proiectele si, asa cum il cunosc, dincolo de felicitari o sa vrea sa ne platim datoriile, noi, Guvernul", a spus Victor Ponta.

Edilul a precizat ca l-a invitat pe premier "sa vada cu ochii sai ca administratia locala isi vede de treaba si nu devine o povara".

"Valoarea contractului este de 37,5 milioane de lei, fara TVA, din bugetul Primariei", a spus Sorin Oprescu, raspunzand unei intrebari adresate de Victor Ponta.

Artera are patru benzi de circulatie, cate doua pe fiecare sens, o lungime totala de aproximativ 1,8 kilometri si o latime intre 21 si 70 de metri. Lucrarile au presupus si echiparea si dotarea cu retele edilitare, semnalizare rutiera, amenajarea trotuarelor si a spatiilor verzi, iluminat public si amenajarea de locuri de parcare.

Pasajul suprateran traverseaza linia de cale ferata Bucuresti - Constanta si face legatura intre cele doua segmente ale arterei rutiere.

Constructorul care a finalizat investitia este SCT Bucuresti, iar valoarea contractului este de 37,5 milioane de lei, fara TVA. Potrivit reprezentatilor municipalitatii, costul total al obiectivului a fost de aproximativ 70 de milioane de lei.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#inaugurare sosea Colentina Pantelimon, #inaugurare artera Colentina Pantelimon, #inaugurate drum Colentina Pantelimon , #drumuri