Ziare.com

Boc: Centura ocolitoare a Sibiului va fi gata la finele lui 2010 (Video)

Joi, 26 August 2010, ora 17:56

   

Boc: Centura ocolitoare a Sibiului va fi gata la finele lui 2010 (Video)
Lucrarile la centura ocolitoare a Sibiului vor fi finalizate pana la sfarsitul acestui an, data de la care se va putea circula pe cele doua tronsoane in regim de autostrada, a declarat, joi, la Sibiu, primul ministru Emil Boc.

"Sibienii sa isi faca poze cu traficul greu din oras, pentru ca acesta va disparea. Eu le-am spus colegilor mei ca vin aici cu o singura conditie: daca prin ceea ce fac, ii asiguram pe sibieni ca din decembrie scapa de cosmarul traficului greu si ca nu vor mai fi nevoiti sa suporte toate masinile care trec dintr-o parte in alta a tarii prin Sibiu. De aceea sunt astazi aici, ca sa-i asigur pe sibieni ca ce le-am promis se va realiza. Am convingerea ca si firmele au receptionat acest mesaj si, impreuna cu Ministerul Transporturilor, acest lucru il vor realiza", a declarat Emil Boc, potrivit NewsIn.

Premierul a fost uimit, insa, cand a aflat ca pana acum s-au cheltuit 58 de milioane de euro pentru centura ocolitoare, iar drumul inca nu este gata.

"58 de milioane de euro! N-am crezut ca e asa scumpa(...) Sa se circule, deci anul asta se circula pe centura si faptul ca se incadreaza in regimul asta al autostrazilor e un argument in plus in sustinerea financiara ", a afirmat Boc.

Lucrarile la centura ocolitoare a Sibiului au inceput in 2004, dupa ce contractul a fost semnat in 2003. Constructia era programata initial sa fie finalizata in 2007.

Lucrarile au suferit insa mai multe intarzieri, iar in septembrie 2006 a fost reziliat contractul cu constructorul, pe motiv ca santierul consuma foarte multi bani si inainta in ritm prea lent. In 2008, a fost incheiat un nou contract, iar data de finalizare a fost stabilita pentru 2011.

Centura ocolitoare a Sibiului va fi un drum cu profil de autostrada, pe o lungime de peste 23 de kilometri, parte a coridorului IV pan-european si va face legatura cu viitoarea autostrada Bucuresti-Arad.

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-au aflat, joi, intr-o vizita pe santierul centurii ocolitoare a Sibiului.


Sursa: rNews

Articol citit de 1918 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor