Cele mai periculoase drumuri vs. cele mai sigure din lume (Galerie foto)

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 12:28
9711 citiri
Cele mai periculoase drumuri vs. cele mai sigure din lume (Galerie foto)
Foto: age fotostock / SuperStock

Sofatul este uneori o placere, alteori o necesitate. Usurinta cu care conducem si siguranta la volan depind de factori precum traficul, calitatea drumurilor sau atentia si disciplina soferilor.

Poate iti vine greu sa crezi, dar exista in lume sosele mai periculoase decat ale noastre, care necesita maxima prudenta. Pe de alta parte, unele orase asigura cele mai bune conditii pentru ca sofatul sa fie sigur si placut.

Daca voiai sa vezi lumea din spatele volanului, citeste topul alcatuit de NBC News, pentru ca informatiile s-ar putea dovedi utile.

Johannesburg - capitala internationala a furturilor de masini

Chiar daca Africa de Sud este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume prin peisajele salbatice si climatul subtropical, aceasta tara se confrunta deseori cu furturile de masini. Jonnesburg si Pretoria sunt doua zone in care astfel de infractiuni se intampla frecvent, majoritatea tintind turistii.

Semnele de marcaj care atentioneaza soferii sa tina usile inchise, sa nu opreasca in cazul unor aparente accidente sau sa fie precauti atunci cand intalnesc masini cu lumina albastra, nu intotdeauna masini de politie, sunt menite sa impiedice aceste infractiuni, dar rezultatul nu e cel scontat.

Mississippi - cele mai periculoase sosele din SUA

De asta data, de vina este si neglijenta soferilor dintr-un stat care oricum are cele mai periculoase drumuri din America. Depasirea limitei de viteza, neacordarea prioritatii, lipsa centurii de siguranta sunt doar cateva dintre motivele dobandirii acestui statut nu tocmai onorabil. Nici nu e de mirare ca Mississippi are aceasta reputatie daca amintim ca trimiterea mesajelor in timp ce conduci nu este interzisa.

De altfel, sistemul judiciar aici este unul destul de permisiv.

Bolivia - nu alege niciodata drumurile ocolitoare sau laturalnice

Stradutele laturalnice din Bolivia par a avea toate semnalmentele drumurilor periculoase: sunt inguste, cu doua benzi de circulatie si poate aparea oricand un magar, caine sau cal ratacit de prin vreo gospodarie. Pe Drumul Mortii, asa cum a fost denumita una dintre rute, au loc mai mereu numeroase accidente in care sunt implicate autobuze, masini sau chiar camioane.

Pennsylvania - in topul accidentelor provocate de animale

Se pare ca atentionarile privind aparitia caprioarelor pe soselele din Pennsylvania nu sunt suficiente pentru a evita cele aproximativ 100.000 de coliziuni pe an. Riscul de a lovi o caprioara este de 1 la 86, luna cea mai periculoasa in acest sens fiind noiembrie.

Soferii sunt indemnati sa circule cu maxima precautie, in special intre orele 18.00-21.00, si sa fie atenti la semnele de marcatie. Alaska si New Hampshire sunt alte doua state care se confrunta si ele cu coliziunea provocata de animale.

India - haos total

Daca pana acum visai la disparitia regulilor de circulatie, a amenzilor sau a patrulelor rutiere, afla ca in India lucrurile cam asa stau. Rezultatul? Haos total provocat de blocaje in trafic, zgomot infernal de claxoane, ignorarea semnelor de ciculatie, prezenta vacilor, a scuterelor si a pietonilor pe sosele, fara ca cineva sa ia vreo masura.

Un lucru e sigur: daca te descurci pe drumurile din India, vei razbate cu siguranta si pe cele din Romania.

Cele mai sigure 5 drumuri din intreaga lume

Canada

Renumita pentru drumuri sigure si soferi disciplinati, in Canada riscul e scazut de a fi implicat intr-un accident mortal pe sosele, el fiind de 8,8 din 100.000 de cazuri, comparativ cu America, unde riscul e 14 la 100.000. Singura provincie periculoasa (pentru vorbitorii de limba engleza) ar fi Quebec, acolo unde unele semnele de circulatie sunt doar in franceza.

Norvegia - una dintre tarile cu cea mai mica rata a accidentelor de circulatie mortale

Aici, legea si-a facut pe deplin datoria: interzicerea telefonului mobil in timpul sofatului, obligativitatea echipamentului de protectie si prim ajutor, recomandari legate de anvelope, toate sunt prevazute in codul rutier.

De asemenea, alcoolemia prevazuta in Norvegia este una dintre cele mai mici din lume, desi studiile in domeniu au aratat ca 91% dintre norvegieni nu s-ar urca bauti la volan nici daca nu ar exista acea lege.

Germania - sofat in stil organizat

Daca vrei ca sofatul in Germania sa fie placut si lipsit de incidente, ar fi bine sa tii cont de toate regulile lor. Nu de alta, dar ei tin foarte mult la respectarea acestor conditii. Inspectii periodice, aplicarea unui sistem de puncte, schimbarea pneurilor in functie de anotimp, echipament de siguranta si prim ajutor, tine cont de toate prevederile legale atunci cand conduci in Germania.

Depasind toate aceste obligatii, Germania are drumuri foarte bune, scanere de ultima tehnologie, curbe accesibile si portiuni de strada rezistente la inghet.

Italia - in cursa pentru titlul de tara cu cele mai sigure sosele

In ultima vreme, Italia a incercat sa creasca siguranta la volan. In urma numeroaselor accidente petrecute pe soselele sale, chiar si Papa Benedict a militat pentru o mai mare prudenta la volan. Trecerea de la una dintre tarile periculoase atunci cand vorbim de sofat la una dintre cele mai sigure s-a facut, cum altfel, prin aplicarea unor legi mai dure.

S-au introdus amenzi pentru conducerea sub o influenta a alcoolului de 0,05% sau pentru situatiile in care soferii nu au vesta de siguranta reflectorizanta in masina. Toate acestea au scazut rata mortalitatii pe soselele din Italia cu 43,7%.

Panama - una dintre tarile cu cele mai sigure drumuri din America Latina

Tara care ofera peisaje superbe, paduri tropicale sau plaje la Pacific are si cele mai sigure sosele din America Latina. Autostrazile moderne, cu patru benzi, traverseaza intreaga tara, de la Capitala pana la Colon, al doilea oras ca marime.

In momentul acesta, strazile nu sunt foarte bine intretinute, insa Guvernul lucreaza in continuare pentru imbunatatirea calitatii lor, instalarea semnelor rutiere, in special in zonele turistice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#cele mai periculoase drumuri, #cele mai sigure drumuri lume, #trafic rutier tari caracteristici, #siguranta volan tari, #trafic tari lume, #cele mai periculoase sosele , #drumuri
Comentarii
Poza VisOnAir
VisOnAir
rank 4
Cele mai periculoase drumuri sunt cele Bucurestene unde misuna
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5