Lucrarile la centura Bacaului se opresc de astazi. Iata pana cand si de ce

Joi, 21 Martie 2019, ora 08:21
6245 citiri
Lucrarile la centura Bacaului se opresc de astazi. Iata pana cand si de ce
Foto: Facebook/Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Lucrarile la centura ocolitoare a Bacaului se opresc de joi pana pe 26 martie, angajatii antreprenorului Spedition UMB aflandu-se in saptamana libera.

"Antreprenorul Spedition UMB a informat CNAIR ca incepand de joi, 21.03.2019, lucrarile pe santierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacau se vor opri pana marti, 26.03.2019, motivul fiind faptul ca muncitorii antreprenorului sunt in saptamana libera. De marti, 26.03.2019, lucrarile vor fi reluate la capacitate maxima, in doua schimburi, incepand cu ora 07:00", a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), precizand ca in cele trei saptamani dintr-o luna in care se lucreaza in cate doua schimburi, programul de lucru este luni - sambata, inclusiv.

Pe perioada incetarii activitatii in santier utilajele vor fi garate in puncte special amenajate pentru a fi pazite.

Lucrarile au inceput in data de 8 martie, cu trei luni mai devreme decat prevedea contractul, afirma CNAIR, precizand ca acest lucru a fost posibil ca urmare a faptului ca Spedition UMB a accelerat faza de proiectare si a predat proiectul tehnic in trei luni, desi contractul semnat cu CNAIR la sfarsitul anului trecut prevedea 6 luni pentru aceasta faza.

"Spedition UMB este o companie care are o indelungata experienta in domeniu si a demonstrat de nenumarate ori seriozitatea si capacitatea constructorilor romani de a executa lucrari de cea mai buna calitate", mentioneaza CNAIR.

Ministrul Trnsporturilor, Razvan Cuc, s-a aflat in 15 martie pe santierul centurii Bacaului, in aceeasi zi PSD anuntand ca "Autostrada Moldovei incepe azi!". Tot vineri, 15 martie, a avut loc protestul "Romania vrea autostrazi", criticat de lideri ai PSD.

Citeste si Ministrul Cuc se lauda ca revolutioneaza infrastructura, in ziua protestului #sieu: Autostrada Moldovei va fi gata la timp. Si toti constructorii se vor tine de treaba, de azi!

Luni, 18 martie, CNAIR a reactionat "deoarece in spatiul public sunt vehiculate in continuare informatii false privind lipsa mobilizarii pe santierul Variantei Ocolitoare Bacau", precizand ca Spedition UMB are pe acest santier peste 100 de utilaje, inca din data de 8 martie 2019, cand au inceput lucrarile.

"Pana la ora actuala, dupa doar doua saptamani, progresul fizic al lucrarilor a depasit 10 procente. Spedition UMB are o indelungata experienta in domeniu si a demonstrat de nenumarate ori seriozitatea si capacitatea constructorilor romani de a executa lucrari de cea mai buna calitate", anunta CNAIR.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Lucrari oprite centura Bacaului, #Lucrari centura Bacaului , #drumuri