Dorina Tiron, sefa de la Drumuri, a fost demisa

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 11:45
6489 citiri
Dorina Tiron, sefa de la Drumuri, a fost demisa
Foto: Buna Ziua Iasi

Dorina Tiron a fost demisa, miercuri, din functia de director al Companiei Nationale de Drumuri si Autostrazi, din cauza managementului defectuos al institutiei.

Atributiile Dorinei Tiron au fost preluate temporar de catre Liviu Costache, director coordonator proiecte autostrazi in cadrul CNADNR, precizeaza un comunicat remis Ziare.com.

"Rezultatele preliminare ale controlului dispus de ministrul Anca Boagiu in data de 7 septembrie a.c. au demonstrat ca managementul in cadrul CNADNR a fost unul defectuos ca urmare a continuarii sirului de practici contrare spiritului european, atat la nivelul actului administrativ, cat si in relatia cu firmele de constructii si cele de consultanta", se mai arata in sursa citata.

Controlul Ministerului Transporturilor va fi extins asupra tuturor activitatilor desfasurate de CNADNR in ultimul an. Rezultatele de management "au prejudiciat procesul de absorbtie a fondurilor europene", sustine Anca Boagiu, care a ocupat functia de ministru al Transporturilor dupa ce Radu Berceanu a fost remaniat.

"Explicatiile primite de la doamna Tiron nu au fost concludente si nu sunt dispusa sa tolerez un asemenea act de ineficienta manageriala. Ministerul Transporturilor trebuie sa devina actorul principal al absorbtiei fondurilor europene vitale pentru relansarea economica a Romaniei", a declarat Anca Boagiu, adaugand ca CNADNR este in proces de restructurare si imbunatatire a managementului fondurilor europene.

Dorina Tiron a mai fost director al CNADNR intre 2006 si 2007, dupa care a ocupat functia de director la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Iasi. In martie 2009, a fost numita la conducerea CNADNR de fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu.

Dorina Tiron s-a aflat de mai multe ori in atentia presei, in special din pricina performantei slabe a institutiei pe care o conduce, care ar fi trebuit sa se ocupe de gropile din drumuri, dar si a nepotismului din CNADNR, in institutie fiind angajate mai multe rude ale acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dorina Tiron demisa, #Dorina Tiron CNADNR , #drumuri